Zvonoteca

# Nu sunt deajuns claxoanele interminabile ale nuntașilor, un obicei care a dispărut din orașele civilizate și dezvoltate, nici trasul aiurea de clopote și nici sirenele ambulanței care, tot de multe ori sunt pornite fără un motiv firesc. Avem , mai nou, pe segmentul zgomotului menit să trezească toată suflarea zălăuană, și publicitatea la megafon, scoasă din podul Primăriei după o nemeritată absență de câțiva ani. Urlă o bandă la megafon pe tot cuprinsul Zalăului, de cinci ori pe zi, cu reclame la covoare, ligheane și ibrice, de-ți vine să te răzbuni tocmai pe acarul Păun, șoferul, și să-i tragi o lopată peste trâmbița cocoțată pe mașină. Oare chiar nu le ajunge acestor oameni cât sug din sărăcia noastră și cât trag pielea de pe noi, cu taxe și impozite, oare statul ăsta hapsân și mereu nehalit chiar nu se poate sătura odată pentru totdeauna, încât cei câțiva mărunți câștigați din publicitatea aceasta țigănească să reprezinte o sumă la care nu se poate renunța? Nu e destul câte rele avem și câte bube în cap, din cauza celor care zi de zi ne servesc câte o inepție nouă și ne sugrumă și liniștea puțină pe care o mai avem?

# Oficialităţile municipiului, dar și cele județene, se întâlnesc de ceva vreme, în draci, pentru a dezbate pe marginea subiectului șoselei de centură a Zalăului. Nu-i rău, zicem noi, să te întâlnești, să dezbați, să iei decizii… Problema-i că, deocamdată, oamenii ăștia se întâlnesc doar să nu fie despărțiți. Că-n rest, șoseaua aia de centura îi la fel de negătată ca amu-s opt ani, când s-a asfaltat ultimul metru din primul tronson.

Alte articole

One Thought to “Zvonoteca”

  1. Anonim

    Claxonarea ca la tigani la nunti si petrecanii ar trebui interzisa! La fel si clopotarii cand ne trezesc in weekend la 7 dimineata. Parca suntem in 1916. Oras de rahat cu netrebnici in varful lui!

Leave a Comment