ZVONOTECĂ

# Râdeau de se prăpădeau, deunăzi, două fete cucuiete, în fața marketului german de la poalele Meseșului. Citeau pe afișul cât China, lipit cu scotch pe ușa de intrare în magazine: “Angajăm casier! Salariu de 2.300 lei BRUT (…)”, la care se mai adăugau niște bonusuri fantomatice și păcălitoare, conform tradiționalului stil de pe meleagurile noastre. Păi, brudăr, cine naiba crezi că vine să îți muncească, cocoșându-se zi-lumină la casa de marcat, bașca la activități diversificate precum cărat tăvile fierbinți cu panificație, luat pe spinare baxurile de zahăr și bere sau să facă alte munci adiacente pe lângă activitatea de scanare a frigiderelor zălăuanilor, zi de zi? Toate astea pentru 1.700 de lei amărâți și cârpiți, bani în mână? Om fi români, ok, dar… totuși, voi chiar nu vedeți ce salarii oferiți? Așteptați să vină cineva să muncească, că vă prinde 20-40 așteptând. Hai, tschüss!

# Dacă ați crezut că singura atrocitate comisă asupra asfaltului paradit din centru, prin înroșirea trecerilor de pietoni, este cea din fața Galeriilor zălăuane, vă dăm o veste nasoală rău. A mai apărut una, în față la Silvania. La fel de oribilă, de kitsch, întinsă ca o plăcintă stricată pe tot carosabilul. Nimeni nu știe ce în cutia “ucrainiană” a autorităților de la Zalău, de comit astfel de măsuri care ne transformă municipiului din unul urât, așa cum oricum este, în unul țigănesc. Există și alte metode, sunt și alte modele de treceri de pietoni, mult mai avansate, dar care păstrează totuși o decență cromatică și nu agresează peisajul urbanistic așa cum o fac aceste țigănisme. Desigur, ei spun că iau în calcul elementul de siguranță însă, totuși, albul zebrelor e și foarte vizibil și reflectorizant, bașca avem și semafoare. De ce mai era nevoie să mânjiți în felul acesta centrul Zalăului? Chiar nu judecă nimeni în instituția aia? Sau ați căzut cu toții și v-ați lovit cu capul de bordură…

3 Thoughts to “ZVONOTECĂ”

  1. Anonim

    Asteptam si trandafirii pe zebra, ar fi ceva inedit,nu?

  2. Alfaman

    Am vazut in Jibou asa ceva si am auzit ca vor sa le faca rosii si liniile care despart benzile de circulatie.

  3. Alma

    …. si voi ati avut marele curaj de a scrie la zvonoteca despre trecerile de pietoni! Wow, curajosilor! Voi va faceti ca faceti presa, asa ca de ce insinuati ca ei se fac ca fac administratie? Un calduros ,,bravo,,!

Leave a Comment