Zvonoteca

# Zona Astralis este, fără doar și poate, una dintre cele mai urâte din Zalău. Un coșmar urbanistic ce pare greu de crezut că face parte din prezentul acestui municipiu. Chiar dacă edilii vor să mai modernizeze, ici-colo câte ceva (vezi lucrările la Piață) restul peisajului este demn de filmele de groază. Clădiri în descompunere, trotuare ciobite și asfalt crăpat, maghernițe cu tot soiul de mărfuri și kitsch generalizat pe toată zona, scări care stau să se prăbușească, mizerie și dezinteres din partea proprietarilor care – cei mai mulți – nu au reușit să se constituie în asociații. Nici blocul care aparține municipalității, denumit și „blocul bombardat”, nu arată mai bine, deși cei responsabili au anuțat că demarează marea reabilitare. Nu vă grăbiți să mergeți să o vedeți, pentru că nu a început!

# Nesimțirea unor șoferi zălăuani este, în unele domenii, greu de dimensionat. La sfârșitul săptămnii trecute, trotuarul – cât îl știți de lat – din fața fast-food-ului de tradiție, cum treci drumul din stația Silvania, era plin de autoturisme. Practic, niciun pieton care circula pe trotuar, în sus sau în jos, pe bulevard, nu avea cum să treacă de zona respectivă fără să iasă pe carosabil, în botul mașinilor. Este incalificabil acest gest și, pe lângă că reprezintă o expunere a pietonilor, a mamelor cu cărucioare la un pericol uriaș, demonstrează două lucruri mari și adevărate: nu avem bun-simț (unii dintre noi) și n-avem nici poliție rutieră sau locală, care să le aplice o amendă să le activeze hemoroizii acestor exemplare denumite pretențios „conducători auto”.

Alte articole

2 Thoughts to “Zvonoteca”

 1. edilii vor să mai modernizeze

  adica sa-i bage pe tigani in acel bloc care se vrea reabilitat din banii nostril? asa inteleg „edili” sa modernizeze o zona?
  de ce nu-I duce Ciunt primarul la el acasa in Criseni, in gradina vilei lui?
  sau de ce nu-I duce Balajel la el in ortelec, unde are terenuri, unde si-a „tras” drum asfaltat din bani publici?!?
  cascati ochii oameni buni, caci daca baga primaria tigani intre voi, nu-I mai scoate nimeni ! va puteti imagina ce „focar” o sa fie langa piata Astralis, daca in bloc e populat cu 100-150 de tigani ?

 2. Anonim

  da parfumul eliberatde 3 ori pe zi ca te sufoci de la ceramica nu il simte nimeni?, fabrica aia nu mai are ce cauta in centrul orasului

Leave a Comment