Zvonoteca

# Locul de joacă (parcul) din cartierul Brădet, de pe strada Avram Iancu, este din nou sub asediul celor certați la cuțite cu bunul simțși civilizația. Locatarii din blocurile învecinate se plâng tot mai des de faptul că aproape în fiecare seară se aștern în dreptul băncilor, covoare de coji se semințe, ambalaje și peturi, gunoaie pe care a doua zi cei care se ocupă de întreținerea acestor spații se chinuie, la propriu, să le adune. Degeaba este instalată, pompos, în vârf de stâlp, camera de luat vederi. Degeaba trecpe acolo și polițiștii locali: nimeni nu reușește să stârpească, odată pentru totdeauna, acest fenomen care ne trimite, pe cea mai scurtă cale, către țigănie și regres. Oare consilierii locali nu pot da cu pumnul în masa aceea mare, din Primărie, și să aducă pe ordinea de zi a ședințelor un proiect de hotărâre prin care amenzile să fie triplate, iar cei depistați să fie făcuți de mama rușinii în tot orașul? Nu vede nimeni că nicio măsură nu e funcțională? Mai așteptăm…

# Iar e plin bulevardul zălăuan de pirande agresive și insistente care se agață, la propriu, de hainele trecătorilor și nu se lasă de ele până nu primesc una bancnotă frumos colorată (monedele sunt deja o jignire!). Dacă prin cartiere, unde e plin de asemenea trântori, putem oarecum accepta cu amărăciune faptul că cerșetorii nu pot fi depistați și luați la șuturi de autorități zilnic, nici în centru nu ne poate ajuta nimeni? Trec, rând pe rând, mașini de jandarmi și poliție locală, însă ai senzația că cei din interiorul lor privesc, siderați, la vreo eclipsă solară astfel încâtnu îi văd în veci pe cei care ne terorizează cu cerșitul, dar și înjurăturile care vin în cazul unui firesc refuz din partea trecătorului.

3 Thoughts to “Zvonoteca”

 1. stilistul

  Doamne ca multe mai sunt care nu-s cum trebuie si nimeni nu vede, desi,situatia este destul de deranjanta, mai exact este vorba despre angajatii TRANSURBIS, care desi au loc special unde sa-si parcheze autobusele, la capat de linie pe strada Gh.Doja, ei si le parcheaza pe sosea si de-o parte si de alta, iar locul de parcare de multe ori este gol,.
  Eie se aduna la o cafea,o gluma la dispecerat, si mai ales in WK, acolo e mai rau ca la sezatoare,dar,. De ai nevoie de un bilet sau o informative om esti,?!

 2. Anonim

  hai sa vedem daca aflam a cui sunt masinile de mare tonaj, care murdaresc toata centura Zalaului. dar si marea majoritate a strazilor din oras, caci doar ei au dreptul sa intre in marea majoritate a strazilor din oras. . Hai sa vedem daca cei de la Citadin se apuca sa curate dupa ele centura si mai ales bulevardul. Tot orasul e murdar, toate drumurile sunt pline de mazga, de noroi, adus de masinile unor afaceristi/politicieni de frunte din Zalau/Salaj.
  p.s. a cui sunt masinle cu nr. de inmatriculare SJ __ DEL ???? Sa fie a persoanei care conduce din umbra (la vedere de fapt) firma CITADIN ? Sau ce sa ne mai ascundem, conduce tot Salajul ?

 3. Anonim

  de ce nu sunati la politie cand le vedeti pe aceste tiganci la cersit? de ce nu sunt amendati cei care dau bani acestor cersatori? de ce nu mereti la geamurile lui Pop Gh. Nosa iu, Seres, si alti parlamentari de soi din Salaj sa le cereti sa faca legi impotriva acestui flagel ??!?!

Leave a Comment