Zvonoteca

# Umblă vorba prin oraş, de nebună, că apa plată dar şi cea carbogazoasă, achiziţionate la preţuri suspect de mici, este de fapt apă ordinară, de la robinet. Obiceiul de a vinde minciuni apoase, etichetate dubios, fără nicio trimitere către vreo fântână, susur de izvor sau băltoacă, îl au de multă vreme marile magazine acolo unde, sigur, este şi vad comercial iar lumea se înghesuie să ia evident o apă la 5 litri care costă 1,99 lei, decât una certificată mai mult sau mai puţin sincer, care costă 5,99 lei. Că mint ăştia într-o veselie, nu mai miră pe nimeni, dar chestia asta cu apa, ne trimite oarecum pe tărâmuri de cercetare penală, atâta timp cât ce Dumnezeu o fi în bidoanele alea, nu are nici măcar un certificat sanitar, de calitate, sau ceva acolo, care să legitimeze câtuşi de puţin bacteriile şi microbii din apa cea pură şi cristalină, la preţ de… robinet.

# De vreo trei săptămâni încoace, localnicii din Crişeni îs terorizaţi, zi şi noapte, de-o alarmă instalată la abatorul din zonă, ce porneşte când ţi-e lumea mai dragă. Şi cum naiba să nu te terorizeze când baună lighioana aia cât îi ziua şi noaptea de lungă, de-o ia toţi dracii, de parcă-i ditamai alarma antiaeriană. Degeaba s-au făcut reclamaţii peste reclamaţii, că situaţia rămâne aceeaşi… Alarma urlă din toţi rărunchii, că doar de aia îi instalată, nu? Ce-i drept, de cele mai multe ori, linia dintre bun simţ şi nesimţire e destul de subţire.

2 Thoughts to “Zvonoteca”

 1. […] # Umblă vorba prin oraş, de nebună, că apa plată dar şi cea carbogazoasă, achiziţionate la preţuri suspect de mici, este de fapt apă ordinară, de la robinet. Obiceiul de a vinde minciuni apoase, etichetate dubios, fără nicio trimitere către vreo fântână, susur de izvor sau băltoacă, îl au de multă vreme marile magazine acolo unde, sigur, este şi vad comercial iar lumea se înghesuie să ia evident o apă la 5 litri care costă 1,99 lei, decât una certificată mai mult sau mai puţin sincer, care costă 5,99 lei. Că mint ăştia într-o veselie, nu mai miră pe nimeni, …read more […]

 2. Anonim

  avem Directia de Sanatate Publica care se poate „autosesiza” sa verifice aceste aspecte.
  Avem si Directia Sanitar Vetwerinara si Siguranta Alimentara, care de asemenea prin Siguranta alimentarase pot „autosesiza”.
  Amen si Oficiul pentru protectia Consumatorului, care si el se poate „autosesiza”.
  Dar nimic, aceste institutii ca si multe altele nu cunosc termenul de AUTOSESIZARE ! Toti asteapta ca cineva sa faca reclamatie sa apara cazuri de imbolnaviri si doar apoi isi dau si ei drumul la anchete, care de multe ori vin prea tarziu si prost facute

  legat de alarma, de ce nu fac oamenii plangeri la politie? politia ii sanctioneaza pe cei care au alarme si se pornesc din senin si ii pot obliga sa le puna pe modul „mut”.

Leave a Comment