Zvonoteca

# Drumul de la Jibou la Zalău e scurt, aşa că zvonurile şi pe jos dacă vin, tot repede ajung. Cică unul din potenţii oraşului, dacă nu cumva ăl mai potent, se laudă la amărăşteni că tocmai şi-a mai achiziţionat câteva TIR-uri. Şi că, „hă, hă, proştilor, merje bine afacerea când eşti dedicat trup şi suflet, te concentrzi strict pe interesele tale şi deloc pe cele ale celorlalţi”. Habar n-avem despre cine e vorba, bătrânica cea curajoasă care face cursele regulate Jibou-Zalău, cu informaţiile în coş, ne-a promis doar că va reveni cu amanunte, imediat ce DNA ul va face şi el, primele declaraţii. „Că mi-e jenă, mamă, să le-o iau înainte”, s-a scuzat bătrâna. Deci, să avem răbdare, trece mătuşa Cătuşa şi p’acolo.

# Iar s-a umplut Zalăul de câini ai nimănui. Nici stăpâni n-au, nici citadin n-au, sunt vai de ei! Nu se ştie exact de unde au evadat, nemaisuportând probabil, regimul de detenţie, cert este că venirea primăverii a scos de prin cotloanele secrete ale urbei, căţele gata de a rămâne gestante, masculi în căutare de partenere, pui abandonaţi şi alte exemplare canine, pe cât de nefericite pe atât de neluate în vreo evidenţă. N-a mai apărut niciun comunicat legat de vreo sterilizare sau cu rezultate de la recentele acţiuni de control efectuate de DSV. Să sperăm că e doar un zvon aiurea şi că nu vom avea mai mult de 4-500 de câini comunitari pe străzi, în acest an.

Alte articole

One Thought to “Zvonoteca”

  1. Anonim

    a sunat cineva la Citadin sa vina sa ridice caini? cam asa functioneaza sistemul. tu suni, ei vin si ridica cainele, si dupa 7 zile daca nu-l revendica nimeni, cainele se imbolnaveste de o bola foarte grava si este eutanasiat

Leave a Comment