Volei Municipal, la o victorie de marea finală

Volei Municipal Zalău – SCMU Craiova 3 – 1 (25 – 23, 21 – 25, 25 – 20, 25 – 20)

După 3 – 2 în prima dispută din semifinale, Zalăul a închis mai repede conturile în partida de luni cu oltenii lui Dănuţ Pascu. Vicecampioana a început în forţă jocul, iar la 10 – 5, oltenii au solicitat primul time-out al partidei. După 16 – 12 la a doua întrerupere tehnică, situaţia a devenit egală, 18 – 18, dar Zalăul a punctat mai bine în final şi s-a impus la limită.
Oltenii au restabilit egalitatea la seturi după 25 – 21 în actul secund, dar în seturile trei şi patru nu a mai arătat la fel de bine, în timp ce jocul echipei zălăuane a funcţionat mult mai bine în faza de atac. În finalul setului trei, Pascu a făcut o serie de modificări, pentru a-i menaja pe titulari în speranţa că va trimite jocul în tie-break, la fel ca duminică. Experienţa antrenorului bulgar a ieşit din nou în evidenţă, ca în finalul partidei de duminică. Jocul lui Lescov din debutul setului patru nu a mai fost la fel de bun ca în primele trei, iar Stoev a simţit acest lucru, înlocuindu-l cu Andrei Georgescu. A fost mutarea câştigătoare pentru Zalău, care s-a impus la fel ca în setul trei, cu scorul de 25 – 20.
În primul meci, Stoev l-a trimis în setul cinci în teren pe Georgescu în locul secundului Dal Bosco, post pe care a mai evoluat doar în partida de la Constanţa. „A mai jucat pe acest post la Constanţa. Era cel mai potrivit dintre rezerve pentru acest post. Dacă am fi avut încă un ridicător la dispoziţie, l-aş fi forţat pentru postul de secund. În doi ani poate ajunge un jucător mare pe acest post. Este important că am câştigat ambele partide cu Craiova, iar astăzi (luni, n.r.) a fost mai uşor decât ieri (duminică, n.r.). Mergem la Craiova să câştigăm un meci şi să ne calificăm cât mai repede în finală”, a precizat Stoyan Stoev.
„După calculele de pe hârtie, eram favoriţi, dar s-a adeverit încă o dată că în meciurile din play-off se pleacă de la zero şi fiecare joc trebuie tratat cu maximă seriozitate. Sezonul regulat nu îţi conferă niciun avantaj pe teren. Singurul avantaj este faptul că, dacă se va ajunge până acolo, meciul decisiv îl vom juca acasă. Astăzi a fost mai bine decât ieri, am jucat mai bine, am beneficiat de aportul lui Dal Bosco pe toată durata partidei, iar acest lucru s-a văzut. În primul meci, diferenţa cred că a făcut-o şi banca tehnică, fiindcă Stoev a găsit soluţia perfectă cu Georgescu pe postul de secund în locului lui Leo”, a declarat Adrian Feher.
„Au fost două meciuri interesante, din care noi trebuie să ne mulţumim cu faptul că am oferit un spectacol sălăjenilor, dar şi celor care au urmărit meciurile pe posturile naţionale. Din păcate, nu am putut să trecem peste şocul meciului de ieri, înfrângerea a cântărit mult în picioarele noatre. Acum va trebui să abordăm cu o ambiţie mult mai mare meciurile de acasă. Echipele sunt relativ egale ca valoare, dar, dacă va trece şi de noi, Zalăul va ajunge meritat în finală”, a afirmat de cealaltă parte universalul Laurenţiu Lică.
SCVM Zalău: Marin Lescov, Gabriel Cherbeleaţă, Mihai Georghiţă, Răzvan Mihalcea, Leonardo Dal Bosco, Marian Bala şi Adrian Feher – libero. A mai evoluat: Andrei Georgescu. Antrenori: Stoyan Stoev (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
SCMU Craiova: Pedrag Bicanin, Laurenţiu Lică, Nicolae Ghionea, Bogdan Ene, Vlado Milev, Petar Turanjanin şi Mihai Mărieş – libero. Au mai evoluat: Ion Velicu, Răzvan Vîlcelean şi Ionuţ Manda. Antrenori: Dănuţ Pascu (principal) şi Claudiu Mitru (secund)

Leave a Comment