Zvonoteca

# Doamne, că mare ţi-e grădina şi mulţi preoţi încearcă să smulgă cât mai mulţi bani de pe enoriaşi. Acum, cu sâmbetele morţilor, oamenii în sutane îţi bagă fel de fel de taxe pentru a se alege şi ei cu ceva. Nu de alta, dar pe lângă contribuţia pe care o dă omul şi pe lângă salariul pe care-l ia popa de la stat, de ce să nu mai facă un leu? Că e cinstit, că nu e, Domnul ştie, iar dacă va fi să le plătească pe lumea cealaltă, le-a plăti. Banii sigur nu-i duce cu el. La unele biserici, obrazul celor care slujesc chiar e gros de tot. Pe masa din faţa altarului, pe lângă bolul în care se pun bani pentru lumânări, s-a mai pus unul, iar lângă el, pe o foaie scrie citeţ: „pentru preot”. De la enoriaşi mai puţin, de la Domnul mai mult, ideea e să fie ceva în bol la finalul slujbei. Numai să aveţi grijă să nu vă treziţi cu vreo cameră ascunsă, că mai nou se practică. Vorba aia: „Domnul a dat, Domnul a luat”.

# Deşi s-au făcut sesizări peste sesizări şi s-au trimis scrisori peste scrisori, unele străzi din Zalău sunt într-o stare jalnică. Numai că, la cum arată unele porţiuni de pe bulevard, chiar nu ne mai miră faptul că străzile din unele cartiere aflate la marginea oraşului n-au văzut niciodată asfalt sau beton. Bine că se plătesc impozite, că pe urmă se găseşte cine să drămăluiască banul.

3 Thoughts to “Zvonoteca”

  1. >

    Banii sunt pe maini bune in Zalau. Observati cu cata harnicie se cheltuie pe lucruri aiurea. Din nou e nevoie sa bagam banii in BORDURI.Doar nu avem nimic mai important de facut.Totul este in regula in Zalau.Edilii merita ”felicitari”.

  2. Anonim

    Mai fratilor nu fiti rai.Pai i-am vazut pe cei de la Citadin mai zilele trecute cum faceau curatenie pe unele strazi.Cu cat patos si raspundere.O actiune odata cam la 12 ani.Vin alegerile tovarasi.

  3. Silvan

    …Borduriada PSD+PNL este in plina inflorire odata cu venirea Alegerilor…Bordurile sunt impinse spre interiorul strazilor , muscand bine din suprafata de rulare a masinilor…prosteasca borduriada….

Leave a Comment