Zalăul s-a trezit abia după primul set în faţa Galaţiului

Volei Municipal Zalău a obţinut vineri seara a doua victorie din campionat, dar s-a întrebuinţat serios pentru a obţine toate punctele puse în joc în faţa formaţiei Arcada Galaţi

După 3 – 0 în prima etapă pe terenul Stelei, Volei Municipal Zalău a avut nevoie de patru seturi vineri seara, pentru a obţine prima victorie şi pe teren propriu, în faţa celor de la Arcada Galaţi. Scorul final a fost 3 – 1 în favoarea zălăuanilor, dar actul de debut i-a revenit echipei oaspete.
Zălăuanii au făcut multe greşeli la blocaj în primul parţial. Primele trei puncte din meci au fost câştigate de oaspeţi, după care gazdele au restabilit egalitatea. Volei Municipal a intrat cu 8 – 6 la prima întrerupere tehnică, însă, la cea de-a doua au condus oaspeţii cu 16 – 15. Zalăul nu a mai putut egala până la final, în ciuda faptului că bulgarul Stoev a solicitat de două ori întreruperea jocului pentru a-şi readuce echipa în meci, iar Galaţiul s-a impus cu 25 – 22.
Oaspeţii au început mai bine şi parţialul secund, iar la 3 – 1, Stoev a efectuat prima modificare, introducându-l în centru pe Gheorghiţă în locul lui Olteanu. Atât faza de contrucţie, cât şi blocajul au funcţionat mai bine, iar Zalăul s-a aflat tot timpul la conducere în setul doi. Scorul a fost 8 – 6 şi 16 – 13 la cele două time-out-uri tehnice, iar în final, gruparea de sub Meseş s-a impus la 22.
Diferenţa din actul trei a fost mai clară, 25 – 20, după ce Zalăul a avut 8 – 5 şi 16 – 14 la cele două întreruperi tehnice. În debutul setului au făcut şi oaspeţii prima modificare, Cristudor luându-i locul lui Zupanc.
Voleibaliştii zălăuani au făcut, din nou, destul de multe greşeli pe atac în actul patru, iar oaspeţii au controlat prima parte. La scorul de 8 – 12, bulgarul Stoev a solictat înteruperea jocului, fiind, poate, momentul „cheie” al setului. Antrenorul Zalăului a reuşit să-i scoată din joc pe oaspeţii, motivându-şi, în schimb, jucătorii să revină în meci. Zalăul a preluat conducerea spre final, câştigând parţialul patru cu 25 – 22.
În etapa viitoare, Volei Municipal Zalău va evolua pe terenul formaţiei SCM Universitatea Craiova.
La finalul partidei de vineri a avut loc prezentarea oficială a noului lot de jucători, a stafului tehnic şi administrativ.
Volei Municipal Zalău: Marin Lescov, Gabriel Cherbeleaţă, Răzvan Mihalcea, Bogdan Olteanu, Marian Bala, Leonardo Dall Bosc şi Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Mihai Gheorghiţă şi Andrei Georgescu. Antrenori: Stoyan Stoev (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
Arcada Galaţi: Cristian Bartha, Mihai Dumitrache, Nemanya Radovic, Ivan Cosic, Şerban Paşcan, Ziga Zupanc şi Marius Pîrvu – libero. Au mai evoluat: Liviu Cristudor, Daniel Martin şi Doru Ghimeş. Antrenor: Marian Apostu

Leave a Comment