„Cod roşu” de ploaie cu… pomeni electorale: Aproape 5.000 de copii din Sălaj vor primi ajutoare financiare de la Guvern

Peste 4.800 de copii, din judeţul Sălaj, cu vârsta de până în 18 ani, care provin din familii cu venituri modeste ar urma să primească, începând cu luna noiembrie, un ajutor financiar de 42 de lei individual. Măsura electorală, desigur, a fost stabilită recent de Guvern.

 

După ce au amnistiat pensionarii şi mămicile de la plata unor datorii faţă de buget, guvernanţii au introdus o nouă „facilitate”, o pomană electorală, pentru copii, care ar urma să intre în vigoare de la 1 noiembrie 2014. Nu pentru toţi ce-i drept, de parcă nu toţi copiii ar avea nevoi, ci numai pentru cei care provin din familii cu o situaţie materială modestă, a căror venituri nu depăşesc suma de 530 de lei pe membru de familie. Noua măsura a fost anunţată de ministrul Muncii, Rovana Plumb, miercuri 15 octombrie. „Am adoptat în şedinţa de Guvern actele normative referitoare la mărirea alocaţiei pentru sprijinul unor familii pentru 500.000 de copii care provin din familiile sărace”, a precizat ministrul citat de mass-media centrale.
Potrivit unor informaţii furnizate de Agenţia Judeţeană de Prestaţii şi Inspecţie Socială (AJPIS) Sălaj, instituţia care se ocupă cu plata tuturor prestaţiilor sociale la nivel de judeţ, acest ajutor în valoare de 42 de lei, se va acorda în mod normal familiilor beneficiare în prezent de alocaţia complementară, respectiv alocaţia pentru susţinerea familiilor cu venituri reduse care au în creştere şi îngrijire copii în vârstă de până la 18 ani.
În prezent, la nivel de judeţ, numărul familiilor beneficiare este de 2.780 care au în îngrijire 4.825 de copii. Conform AJPIS Sălaj, acestă alocaţie complementară în valoare de minim 30 de lei pentru familiile cu un copil şi maxim 200 de lei pentru familiile cu patru sau mai mulţi copii este o sumă fixă, iar potrivit noii hotărâri dată de Guvern alocaţia compementară va fi de 42 de lei individual pentru fiecare copil aflat în întreţinere. Dacă în prezent, o familie ce venituri mici, de până în 530 de lei pe membru de familie, primeşte o alocaţie de 60 de lei pentru doi copii, începând cu luna noiembrie, va primi o alocaţie în valoare de 84 de lei. Plata noilor cuantumuri stabilite de guvern, pentru luna noiembrie 2014, se va face în luna decembrie.

2 Thoughts to “„Cod roşu” de ploaie cu… pomeni electorale: Aproape 5.000 de copii din Sălaj vor primi ajutoare financiare de la Guvern”

  1. minciunii

    excrocilor, doar promisiuni. sa va ia dracul sau politia cu minciunile voastre

  2. Anonim

    asa a facut si ceausescu inainte de finish… a tot promis, dar nu a fost de-ajuns. Victoras, ti se apropie sfarsitul

Leave a Comment