Zalăul s-a întors cu coada între picioare de la Craiova

Volei Municipal Zalău nu a obţinut nicio victorie în primele două dispute din semifinala Diviziei A1 la volei masculin, pierzând cu scorul de 1 – 3 meciul de vineri seara şi cu 0 – 3 cel de sâmbătă.

Situaţie delicată pentru formaţia pregătită de Aurel Vlaicu şi Bogdan Nicolae care s-a întors fără nicio victorie de la Craiova, pierzând primele două dueluri din semifinalele campionatului, cu formaţia SCM Universitatea din localitate.
Primul duel, cel de vineri seara, s-a încheiat cu scorul de 3 – 1 pentru formaţia olteană, la capătul unui meci în care formaţia pregătită de Aurel Vlaicu nu a pus aproape deloc probleme prin serviciu, iar evoluţia extremelor a fost destul de ştearsă.
Craiova s-a aflat la conducere tot timpul în primul set, având 8 – 5 şi 16 – 15 la cele două întreruperi tehnice, iar în final s-a impus cu 25 – 21.
Şi actul secund a fost controlat aproape în totalitate de formaţia olteană. Craiova a avut avans minim la prima întrerupere tehnică, după care s-a desprins la patru puncte la cea de-a doua, 16 – 12. Zalăul a revenit pe final şi a egalat situaţia la 20, după care s-a mers „cap la cap” până în prelungiri, unde Craiova s-a impus cu 28 – 26.
Voleibaliştii zălăuani au evoluat mult mai bine în actul trei, aflându-se tot timpul la conducere. 8 – 5 pentru Volei Municipal a arătat tabela la prima întrerupere tehnică şi 16 – 12, la a doua. Pe final, avantajul Zalăului a crescut, Lamb şi compania câştigând cu 25 – 18.
Din păcate, evoluţia bună nu a continuat şi în parţialul patru, pe care formaţia zălăuană l-a pierdut la 23, după ce Craiova a avut 8 – 4 şi 16 – 15 la cele două time-out-uri tehnice.
În cel de-al doilea duel, evoluţia formaţiei zălăuane a fost aproape penibilă, jucătorii pregătiţi de Vlaicu făcând foarte multe greşeli, în special pe faza de atac. Craiova a răspuns bine cu blocajul, nefiind nevoită să opună multă rezistenţă, iar pe atac, jucătorii pregătiţi de Dănuţ Pascu au găsit foarte uşor ţinta.
Dacă în meciul de vineri, Nagy a avut momente în care a evoluat bine, sâmbătă, universalul maghiar a avut o evoluţie foarte slabă, în în setul doi a fost schimbat cu Gabriel Cherbeleaţă.
Scorul a fost strâng în actul de debut al meciului de sâmbătă doar până la primul time-out tehnic, când echipa gazdă a condus cu 8 – 7, după care Craiova s-a distanţat, iar întreruperile cerute de antrenorul Vlaicu nu au înbunăttăţit deloc jocul Zalăului, care a pierdut cu 20 – 25.
În setul doi, oltenii au defilat şi s-au impus la 17, după ce au condus cu 8 – 3 şi 16 – 11 la cele două time-out-uri tehnice.
Ultimul parţial a fost disputat, mergându-se „cap la cap” până spre final, când, în formaţia zălăuană au început din nou erorile repetate, iar Craiova s-a desprins decisiv şi s-a impus la 21.
După primele două dueluri din semifinale, scorul de 2 – 0 la general pentru formaţia olteană, iar următoarele două partide sunt programate la Zalău miercuri 3 aprilie şi joi, 4 aprilie.
SCM”U” Craiova: Vînâtoru, Lică, Milotic, Aleksic, Voinea, Stevanovic, Jovic (libero). Antrenor: Dănuţ Pascu
Volei Municipal Zalău: Zalău: Lamb, Nagy, Birău, Mihalcea, Dall Bosco, Bala, Feher (libero). Au mai evoluat: Krause, Cherbeleaţă. Antrenori: Aurel Vlaicu şi Bogdan Nicolae

 

 

 

Leave a Comment