Zălăuanul Szabo Robert, pe podium la două concursuri de raliuri

Atras de sporturile cu motor încă din momentul în care a împlinit vârsta de 18 ani, zălăuanul Szabor Robert, în vârstă de 39 de ani, a decis în urmă cu doi ani să se înscrie la diferite concursuri de raliuri. După ce a obţinut Licenţa internaţională de pilot, Szabo Robert a participat la diferite curse atât în ţară, cât şi în străinătate, la unele obţinând rezultate foarte bune.
Luna aceasta a fost una încărcată pentru pilotul zălăuan. În urmă cu două săptămâni, Szabo Robert a reuşit să se claseze pe primul loc la „Rally Sprint Carei”, competiţie la care au fost înscrişi 71 de concurenţi. Zălăuanul a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Clasa 3 avansaţi (autoturisme cu o capacitate cilindrică de peste 3000 cmc), dar şi la categoria open, grupă destinată piloţilor avansaţi, cu maşini modificate.
La finalul săptămânii trecute, Szabo Robert a luat startul la „Cupa VTM (Viteză Traseu Montan)”, desfăşurată în localitatea sătmăreană, Luna Şes.
Acesta a participat la Clasa 4H – open, clasându-se la final pe poziţia secundă cu maşina Subaru Impreza. Locul I a fost adjudecat de băimăreanul Ovidiu Paşca, iar pe locul trei s-a situat orădeanul Andrei Uram.
„În prima parte a concursului a plouat foarte tare, iar traseul a devenit aproape impracticabuil la un moment dat. Din fericire, ploaia s-a oprit repede, iar piloţii nu au mai întâmpinat greutăţi în partea a doua. Eu am întâmpinat probleme la cutia de viteză a maşinii, iar în a doua manşă cu cronomentru, unde toţi piloţii dau ce au mai bun, nu am putut participa. Dacă nu aveam probleme cu maşina, cred că aş fi realizat un timp foarte bun”, ne-a declarat pilotul zălăuan.
În primul weekend din luna august, Szabor Robert va participa la ediţia din acest an a „Cupei Meseş”, concurs ce va avea loc pe traseul Treznea – vîrful Meseşului.

Leave a Comment