Zălăuanul Gruia Luca, locul cinci la semimaratonul de la Braşov

Peste 1000 de participanţi au luat startul duminică la Maratonul Internaţional al Braşovului, eveniment în cadrul căreia au putut alerga copii începând de la vârsta de 4 ani până la adulţi. Au fost patru curse de copii (4 – 5 ani, 6 – 8 ani, 9 – 11 ani şi 12 – 14 ani), un cros de 5 kilometri, altul de 10 kilometri, o cursă de maraton ştafetă (4×10,5 kilometri), un semimaraton şi un mamraton în cadrul concursului de la Braşov.
Printre cei care au luat startul s-a aflat şi Gruia Luca, atlet legitimat la Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău, pregătit de profesorul Mirel Seişanu. Sportivul zălăuan practică atletismul de un an şi şapte luni, perioadă în care a obţinut o serie de rezultate notabile.
Luca a devenit vicecampion naţional cu echipa atât la categoria juniori, cât şi la tineret, iar în urmă cu două săptămâni a obţinut medalia de argint şi la Campionatul Naţional Şcolar, în proba 5.000 de metri.
Atletul zălăuan a luat startul în cursa de semimaraton din cadrul evenimentului de la Braşov, clasându-se la final pe poziţia a cincea. „A fost o cursă destul de grea din cauza temperaturii foarte ridicate, iar o parte din traseu a fost în pantă. De la kilometrul patru m-a distanţat de pluton până la kilometrul 15, iar acest lucru m-a afectat psihic, neavând adversar care să alerge „cot la cot” cu mine. În final, m-am clasat pe locul cinci, o clasare bună, având în vedere că au fost 200 de participanţi la start”, a declarat Gruia Luca.
La prima ediţie a Maratonului Internaţional de la Braşov au participat nu doar concurenţi din România, ci şi din Bulgaria, Ungaria şi Moldova.

Leave a Comment