Zălăuanul Cristian Bolduţ a câştigat în premieră Cupa Europei la karate kyokushin

Cristian Bolduţ rămâne, fără doar şi poate, cel mai bun reprezentant al Sălajului în competiţiile naţionale şi internaţionale de karate kyokushin. Cu o carieră impresionantă în spate, zălăuanul a demonstrat încă o dată că, deşi a împlinit 42 de ani, nu şi-a spus ultimul cuvânt în sportul pe care-l practică. Devenit vicecampion european în vara acestui an, Cristian Bolduţ a obţinut un nou rezultat de excepţie la finalul săptămânii trecute. Zălăuanul a participat la Cupa Europei, eveniment desfăşurat în Kaunas (Lituania), în care au concurat sportivi din 19 ţări.

Pentru Bolduţ nu a fost prima prezenţă la Cupa Europei, competiţie la care a mai fost medaliat, însă, este pentru prima dată când zălăuanul câştigă medalia de aur la acest eveniment. Sportivul sălăjean a concurat în proba de kata, o probă în care are peste 25 de titluri naţionale şi medalii obţinute la diferite competiţii internaţionale.

Cristian Bolduţ a participat în luna martie a acestui an şi la Cupa Mondială, desfăşurată tot în Lituania, unde a cucerit medalia de bronz. În acelaşi concurs, fiul acestuia, Ian, a câştigat Cupa Mondială la categoria 10 ani.

Leave a Comment