Zălăuanul Cătălin Marian va alerga în premieră la Campionatul Balcanic de Cros

Cursa din cadrul Campionatului Balcanic de Cros este programată duminică, în localitatea croată Vrbovec

Finalul anului 2015 îi aduce prima prezenţă la o competiţie internaţională atletului Cătălin Marian, legitimat la Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău. Sportivul pregătit de Teodor Bidian a avut o evoluţie bună la Campionatul Naţional de Cros desfăşurat în urmă cu o lună, la Craiova, iar locul patru obţinut la final i-a adus acestuia calificarea, în premieră, la Campionatul Balcanic de Cros ce va avea loc duminică, în Croaţia.
„Deşi sunt încă la categoria juniori II, am reuşit să termin cursa de la naţionale pe locul patru la juniori I, iar cel mai mult mă bucur pentru faptul că am fost inclus în lotul României pentru Campionatul Balcanic de Cros”, a afirmat atletul de la LPS „Avram Iancu” Zalău, care, în clasamentul juniorilor II, a devenit vicecampion naţional.
„Cătălin a respectat foarte bine indicaţiile pe care i le-am dat înaintea cursei de la Naţionale, iar cu 500 de metri înainte de linia de sosire, era pe locul patru. I-am spus să forţeze că poate obţine calificarea la Balcaniadă, iar în acel moment, parcă i-aş fi dat aripi. Dacă ar fi forţat mai mult în final, putea obţine chiar locul trei la juniori I. Mă bucur pentru această calificare a lui Cătălin şi sper să facă o figură frumoasă şi la Balcaniadă. Va fi foarte greu să obţină un rezultat bun la individual, pentru că el este încă junior II şi sunt turcii care sunt foarte buni, mai sunt sârbii, dar cred că echipa României poate obţine o clasare pe podium”, a declarat şi antrenorul Teodor Bidian.
Cătălin Marian va pleca joi dimineaţa spre Arad, unde este programată reunirea lotului naţional, iar cursa din cadrul Campionatului Balcanic va avea loc duminică, în localitatea Vrbovec.
Lotul naţional este compus din 22 de sportivi, dintre care, 11 vor concura la masculin, iar 11, la feminin. Şapte dintre aceştia sunt seniori, şapte vor participa la tineret, iar opt sunt juniori.

Leave a Comment