Zălăuanul Adrian Gontariu, pentru a treia oară campion cu Tomis Constanţa

După trei ani în care Remat Zalău a făcut legea în campionatul intern, Tomis Constanţa a reuşit să obţină marţi seara, din nou, titlul de campioană, al patrulea din istorie. În lotul formaţiei de la malul mării s-a aflat şi universalul zălăuan, Adrian Gontariu, care a avut un aport major la câştigarea campionatului de către constănţeni.
Tomisul s-a impus cu 3 – 0 în primele două partide, disputate la Constanţa, iar în a treia partidă, desfăşurată la Craiova, a fost nevoie de cinci seturi pentru a se stabili campioana României.
„Nu am câştigat atât de uşor acest campionat. În ultimul meci cu SCMU Craiova nu am avut o prestaţie prea bună, dar ne bucurăm că am reuşit să câştigăm şi meciul trei. Am demonstrat că ne putem impune chiar şi în momentele în care jocul nu merge foarte bine şi nu suntem în cea mai bună formă. Eu m-am simţit întotdeauna bine la Constanţa, iar în iarnă am decis să revin aici pentru a avea linişte şi a ajunge, din nou, la forma pe care mi-o doresc”, ne-a declarat volibalistul zălăuan.
Revenit după o accidentare lungă, Gontariu consideră că, pentru el acest titlu este o revenire în volei. „Pentru mine, acest titlu înseamnă o revenire în volei, având în vedere că am fost accidentat o perioadă lungă. Am muncit mult pentru acest titlu şi cred că am meritat să-l câştigăm”, a mai spus Gontariu.
Întrebat dacă ar da curs, în această vară, unei oferte venite din partea clubului Remat Zalău, voleibalistul a precizat: „Deocamdată, nu pot spune nimic în acest sens. Nagy, care evoluează pe acelaşi post, este un jucător foarte bun, cu care, la Zalău ar trebui să se înceapă echipa. El este un jucător iubit şi probabil va rămâne şi în sezonul următor la echipă. Cei care îi contestă valoare cred că sunt nişte cârcotaşi care nu ştiu ce înseamnă să câştigi Liga Campionilor”.
Pentru Adrian Gontariu este al treilea titlu de campion naţional cu Tomis Constanţa, grupare la care a mai evoluat în perioada 2005 – 2007. În sezonul 2008 – 2009 a jucat pentru Remat Zalău, după care s-a transferat la VfB Friedrichshafen. A devenit de două ori campion cu formaţia germană, apoi s-a transferat în Polonia, la Asseco Resovia Rzeszow, câştigând şi cu această echipă titlul de campion. Ultima „haltă” înaintea revenirii în România a fost echipa franceză, Volley Rennes.
Voleibalistul care peste mai puţin de o lună va împlini 29 de ani are, la activ, şapte titluri de campion, dintre care patru în România, două în Germania şi unul în Polonia, iar de trei ori a reuşit să câştige Cupa României.

Marius Morar

Leave a Comment