Zalău – Vâlcea a rămas un derby doar în tribune

Cu o evoluţie de excepţie, HC Zalău ar fi pus serioase probleme, probabil chiar să spere la o victorie în faţa formaţiei din Râmnicu Vâlcea, în disputa de joi seara, din Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici”. Din păcate, evoluţia echipei zălăuane a lăsat de dorit în multe momente, în special pe faza de atac, iar poarta nu a funcţionat aproape deloc. În aceste condiţii „multinaţionalei” CSM Râmnicu Vâlcea, cu Iryna Glibko într-o formă bună, nu i-a fost foarte greu să se impună la o diferenţă de şapte goluri, 32 – 25, oaspetele conducând şi la pauză cu 18 – 13.
Cu excepţia perioadei în care Tadici a pregătit formaţia din Zăvoi, partidele dintre zălăuance şi vâlcence erau considerate derby-uri ale campionatului, însă, joi seara, a fost un derby doar în tribune, acolo unde galeriile celor două formaţii s-au duelat prin diverse scandări şi prin câteva bannere afişate. „Suntem puţini şi trişti!” a sunat primul banner, afişat de galeria din Zăvoi, iar răspunsul zălăuanilor a venit imediat: „Când veniţi în Ardeal, vă trebuie viză, dar voi aveţi praz în valiză”. A urmat un nou duel, început tot de vâlceni: „Prezenţa noastră, obsesia voastră”, iar galeria zălăuană a răspuns cu „Şi la Vâlcea, şi la noi sunteţi nişte ţărănoi”. Spiritele s-au încins la un moment dat, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor pentru a fi calmate spiritele între cele două galerii.
„Un meci dominat de străinele care joacă la Vâlcea, fiindcă ele au rezolvat problema jocului, cu concursul nemijlocit al jucătoarelor noastre, care au ratat nu mai puţin de şase aruncări de la şapte metri şi alte şapte situaţii de „unu la unu”. În aceste condiţii este foarte simplu să joci. Au fost şi câteva decizii ciudate şi sunt foarte curios dacă cei din Comisia de Arbitri le vor analiza”, a precizat Gheorghe Tadici la finalul partidei.
Emilija Lazic a fost cea mai bună marcatoare a Zalăului, cu şase reuşite, iar de cealaltă parte, Iryna Glibko a înscris de cele mai multe ori, având şapte goluri.
Pentru HC Zalău urmează duelul cu SCM Universitatea Craiova, în deplasare, programat în 29 decembrie.

3 Thoughts to “Zalău – Vâlcea a rămas un derby doar în tribune”

  1. […] Cu o evoluţie de excepţie, HC Zalău ar fi pus serioase probleme, probabil chiar să spere la o victorie în faţa formaţiei din Râmnicu Vâlcea, în disputa de joi seara, din Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici”. Din păcate, evoluţia echipei zălăuane a lăsat de dorit în multe momente, în special pe faza de atac, iar poarta nu a funcţionat aproape deloc. În aceste condiţii „multinaţionalei” CSM Râmnicu Vâlcea, cu Iryna Glibko într-o formă bună, nu i-a fost foarte greu să se impună la o diferenţă de şapte goluri, 32 – 25,… Citeste mai mult […]

  2. […] Cu o evoluţie de excepţie, HC Zalău ar fi pus serioase probleme, probabil chiar să spere la o victorie în faţa formaţiei din Râmnicu Vâlcea, în disputa de joi seara, din Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici”. Din păcate, evoluţia echipei zălăuane a lăsat de dorit în multe momente, în special pe faza de atac, iar poarta nu a funcţionat aproape deloc. În aceste condiţii „multinaţionalei” CSM Râmnicu Vâlcea, cu Iryna Glibko într-o formă bună, nu i-a fost foarte greu să se impună la o diferenţă de şapte goluri,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment