Voleiul zălăuan merge mai departe

Conducerea clubului a primit marţi o adresă de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sălaj prin care a fost înştiinţată că datoriile clubului către bugetul statului au fost şterse, astfel că autorităţile locale pot finanţa în continuare echipa vicecampioană

Situaţia critică prin care a trecut voleiul zălăuan de performanţă în ultima perioadă pare să se fi rezolvat la începutul acestei săptămâni. Vicecampioana României avea conturile blocate încă din momentul în care jucătorii au început pregătirea de vară, iar problema s-a accentuat atât de mult încât, la un oment dat se vorbea chiar de desfiinţarea clubului. Datoriile mari pe care Volei Municipal Zalău le avea către bugetul statului nu permitea autorităţilor locale să finanţeze clubul decât în momentul în care acestea vor fi şterse. Marţi a venit, însă, şi mult aşteptatul răspuns de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sălaj, prin care conducerea clubului a fost informată că au fost şterse datoriile către bugetul statului, iar conturile clubului au fost deblocate.
„Chiar astăzi (marţi, n.r.) am primit o adresă prin care am fost înştiinţaţi că ni s-au şters toate datoriile pe care le-am avut către ANAF, iar conturile au fost deblocate. Clubul poate depune acum proiectul pentru a putea primi finanţare din partea Consiliului Local. Mă bucur că situaţia a fost clarificată, jucătorii şi antrenorii sutn acum liniştiţi şi se pot pregăti în linişte pentru noul sezon, în care vrem să obţine performanţe cel puţin la fel de bune ca în campionatul trecut”, ne-a declarat preşedintele vicecampioanei, Radu Nistorescu.
De altfel, consilierii locali au şi votat bugetul echipei pentru anul competiţional 2015 – 2015 în cadrul şedinţei de luni, vicecampioana României urmând să primească de la bugetul statului suma de 2,8 milioane de lei, cu aproximativ 400 de mii mai mult decât în sezonul anterior. Jumătate din suma parobată va fi alocată până la finalul acestui an, iar cealaltă jumătate, în 2016.
Obiectivele clubului pentru sezonul 2015 – 2016 sunt calificarea în Final-Four-ul Diviziei A1, în finala Cupei României şi în sferturile de finală a Cupei Challenge.
Dacă la echipa de volei, lucrurile au revenit la normal, la cluburile de handbal şi fotbal, situaţia este în continuare incertă. Celor două echipe nu le-au fost reduse în totalitate datoriile către bugetul statului, astfel că nu vor putea beneficia de bani publici până când nu se vor achita restanţele rămase.

Leave a Comment