Volei „pe pâine” la poalele Meseşului

Sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Mihai Viteazu” din Zalău va găzdui, timp de trei zile, sferturile de finală din cadrul Campionatului Naţional de volei, rezervat juniorilor

Clubul Sportiv Şcolar Zalău a câştigat dreptul de a organiza sferturile de finală din cadrul Campionatului Naţional de volei, rezervat juniorilor I. Voleibaliştii antrenaţi de Dan Predescu şi Marin Silaghi au fost repartizaţi în Seria a V-a, urmând să aibă ca adversare formaţiile: CSS Oţelul Roşu, CSS LPS Suceava şi CSS Viitorul Cluj. Formaţia clujeană a fost adversara Zalăului şi în prima fază a campionatului, voleibaliştii de la poalele Meseşului câştigând ambele meciuri, 3 – 1, în tur, la Cluj şi 3 – 0, în patida retur.
Iniţial, cel de-al treilea adversar al Zalăului a fost CVM Tomis Constanţa, însă, având în vedere că Phoenix Şimleu Silvaniei a anunţat că nu se va prezenta la turneul sfertfinal, seriile au fost refăcute.
„Federaţia Română de Volei ne-a oferit această şansă, de a organiza turneul sfertfinal, pe care trebuie să o fructificăm la maximum. Am reuşit să-i recuperăm pe Bumb şi Domokos şi sperăm să obţinem rezultate cât mai bune în cele trei meciuri. Sper din tot sufletul ca CSS Zalău să se califice la turneul semifinal”, ne-a declarat antrenorul Dan Predescu.
Turneul de la Zalău va debuta vineri, de la ora 15 şi se va încheia duminică în jurul aceleaşi ore. În primele două zile, vineri şi sâmbătă, CSS Zalău va juca de la ora 15, respectiv 11, ordinea adversarelor urmând a fi stabilită joi seara, la şedinţa tehnică.
În sferturile de finală ale Campionatului Naţional s-au calificat 20 de echipe, împărţite în cinci serii a câte patru echipe. Vor accede în penultima fază a competiţiei formaţiile clasate pe primele două locuri în cele cinci serii, plus două dintre echipele clasate pe locul trei, cu cel mai bun punctaj.
Reamintim că CSS Zalău a terminat pe locul doi în serie, prima fază a campionatului, cu opt victorii şi două înfrângeri din zece partide disputate şi cu un setaveraj de 22 – 13.
Lider în seria Zalăului a fost CSS LAPI Dej, care va întâlni în sferturile de finală echipele: CSS Bacău, CS Dinamo Bucureşti şi CSS „Alexandru Vlahuţă” Râmnicu Sărat.
Lotul cu care CSS Zalău va aborda calificarea în turneul semifinal: Marius Ilieş, Rareş Bălean, David Domokos, Mihai Criste, Alexandru Bumb, Marius Chende, Răzvan Sabou, Claudiu Iov, Cosmin Taloş, Paul Peşteleu şi Andrei Coţe – libero. Antrenori: Dan Predescu şi Marin Silaghi

Leave a Comment