Volei Municipal Zalău, vicecampioana României

Calificată în finala Diviziei A1 la volei masculin, formaţia pregătită de Aurel Vlaicu şi Bogdan Nicolae a rămas cu medaliile de argint după ce a pierdut în trei partide duelul cu CVM Tomis Constanţa

După un sezon din care nu au lipsit problemele, în special la nivel de conducere, Volei Municipal Zalău a reuşit, în cele din urmă, să-şi îndeplinească obiectivul propus la începutul returului, accederea în marea finală a campionatului Diviziei A1.
Echipa pregătită de Aurel Vlaicu şi Bogdan Nicolae a revenit în semifinala cu Craiova de la 0 – 2 la meciuri şi a câştigat următoarele trei partide, calificându-se în finală, alături de Constanţa.
Dacă în primul duel, disputat la malul mării, Tomisul s-a impus în trei seturi, a doua partidă, desfăşuată în aceeaşi locaţie, a fost foarte disputată, cei prezenţi în Sala Sporturilor din Constanţa putând savura un volei de calitate. Zalăuanii au pierdut în cele din urmă în tie-break, după ce au revenit de la 0 – 2 şi au condus cu 7 – 5 în setul decisiv, iar a treia partidă a fost programată joi după-amiază, la Zalău.
În faţa unui public nu foarte numeros, voleibaliştii zălăuani au încercat să se ridice la nivelul adversarului, însă au reuşit în puţine momente. Constănţenii au servit foarte bine, iar pe atac, universalul Nemec şi secundul Rodriguez au fost de neoprit. Fără aportul coordonatorului brazilian, Lamb, Volei Municipal nu a strălucit pe faza de atac, iar oaspeţii au răspuns bine cu blocajul.
Primul set s-a încheiat repede, Constănţenii câştigând cu 25 – 15.
Actul secund a fost mult mai disputat, iar în partea a doua, Zalăul a restabilit egalitatea, obligândul pe bulgarul Martin Stoev să solicite timp de odihnă. Tomisul s-a desrpins, din nou, la trei puncte, dar voleibaliştii zălăuani au avut o nouă revenire pe final, egalând la 23. Constanţa a făcut 24 – 23, iar setul l-a închis universalul Nemec, printr-un as.
Volei Municipal a început bine ultimul parţial şi a condus cu 3 – 1, dar Rodriguez şi-a început, din nou, recitalul cu câteva atacuri pe centru din linia a doua, iar Tomisul s-a desprins la 8 – 6 la prima întrerupere tehnică. Diferenţa a fost de cinci puncte la cel de-al doilea time-out, 11 – 16, iar în final, oaspeţii s-au impus la 18 devenind pentru prima dată campionii României tocmai în Sala Sporturilor din Zalău.
Volei Municipal Zalău: Andrei Georgescu, Peter Nagy, Fabian Birău, Răzvan Mihalcea, Vlad Tebieş, Leonardo Dall Bosco, Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Mihai Gheorghiţă şi Marian Bala. Antrenori: Aurel Vlaicu şi Bogdan Nicolae
CVM Tomis Constanţa: Andrey Zhekov, Martin Nemec, Sergiu Stancu, Andrei Spînu, Israel Rodriguez, Dmitrii Bahov, Vladislav Ivanov – libero. Au mai evoluat: Răzvan Tănăsescu, Massinatori Dias, Dragoş Pavel şi Andrei Stoian. Antrenori: Martin Stoev şi Sergiu Began.

One Thought to “Volei Municipal Zalău, vicecampioana României”

Leave a Comment