Volei Municipal Zalău s-a impus fără emoții la Baia Mare

Știința Explorări Baia Mare – Volei Municipal Zalău 0 – 3 (19 – 25, 19 – 25, 20 – 25)

Volei Municipal Zalău a uitat repede eșecul usturător suferit pe teren propriu în fața campioanei Tomis Constanța, iar luni seara s-a impus în numai trei seturi pe terenul echipei Știința Explorări Baia Mare. Voleibaliștii pregătiți de Stoyan Stoev și Bogdan Nicolae au avut un serviciu bun, care le-a pus probleme gazdelor la preluare. Neavând o preluare bună, băimărenilor nu le-a mers jocul nici pe faza de construcție, astfel că zălăuanilor nu le-a fost foarte greu să controleze partida de la un capăt la celălalt.
Antrenorul gazdelor, Marius Botea, a fost nevoit să solicite timp de odihnă după numai șase mingi jucate, la scorul de 5 – 1 în favoarea Zalăului. Băimărenii s-au apropiat la două puncte până la primul time-out tehnic, apoi la un singur punct, dar până la a doua întrerupere tehnică, Zalăul s-a desprins din nou la patru puncte, 16 – 12. Spre final, zălăuanii au reușit chiar să-și mărească avantajul și să se impună cu 25 – 19.
Actul secund a avut un istoric asemănător. Marius Botea a solicitat primul time-out la scorul de 2 – 6, iar Zalăul a intrat cu 8 – 3 la prima întrerupere tehnică. Diferența a fost tot de cinci lungimi în favoarea Zalăului și la al doilea time-out tehnic, iar scorul final a fost la fel ca în actul secund.
Ultimul parțial a fost mai disputat, dar tot Zalăul a fost echipa care s-a la conducere. Diferența a fost de cinci puncte la un moment dat, 5 – 10, după care băimărenii s-au apropiat la un singur punct, 12 – 13. În partea a doua, vicecampioana a forțat desprinderea, reușind să se impună cu 25 – 20.
„Am pregătit foarte bine acest meci din punct de vedere tactic. Băieții au înțeles după meciul cu Constanța unde sunt problemele în jocul nostru și și-au făcut bine treaba la Baia Mare din acest punct de vedere. Nu le-am dat șansa să ne conducă, am fost tot timpul în avans și am obținut o victorie importantă. Ne dorim ca în cele patru partide câte au mai rămas de jucat din tur să ne impunem și să facem o diferență cât mai clară față de locul trei, pentru a putea sta mai liniștiți în pauza de iarnă”, ne-a declarat la finalul partidei bulgarul Stoyan Stoev.
De cealaltă parte, antrenorul băimărenilor, Marius Botea, a precizat pentru emaramureș.ro că nu credea ce va pierde atât de clar partida cu Zalăul. „Nu credeam că vom pierde atât de clar acest meci. Diferența s-a făcut la serviciu și preluare. Oricâtă determinare ai avea, atunci când mingea zboară aiurea, nu ai cum să construiești atacuri eficiente”, a precizat tehnicianul maramureșenilor.
După victoria în fața echipei băimărene, Volei Municipal Zalău a rămas pe poziția secundă, avâbd două puncte avans față de ocupanta locului trei, Dinamo București. În etapa viitoare, zălăuanii vor primi vizita formației VCM LPS Piatra Neamț, meciul fiind programat sâmbătă, de la ora 18, în Sala Sporturilor din Zalău.
Știința Explorări Baia Mare: Liviu Râpeanu, Hilarius Jelle, Florin Bălhăceanu, Silviu Șușon, Gheorghe Socaciu, Graham Beau și Paul Olar – libero. Au mai evoluat: Dragoș Răileanu, Patriciu Păștean și John Klanac. Antrenori: Marius Botea (principal) și Sorin Pop (secund)
Volei Municipal Zalău: Martin Lescov, Gabriel Cherbeleață, Răzvan Mihalcea, Mihai Georghiță, Leonardo Dal Bosco, Marian Bala și Adrian Feher – libero. A mai evoluat: Mihai Georgescu. Antrenori: Stoyan Stoev (principal) și Bogdan Nicolae (secund)

Leave a Comment