Plasatori de bani falşi, arestaţi în Sălaj

Doi clujeni au fost arestaţi preventiv, la finele săptămânii trecute, pentru o perioadă de 30 de zile, după ce în luna august a acestui an au plasat mai multe bancnote euro false pe raza municipiului Zalău. Cei doi, Daniel O. şi Dumitru B., au fost reţinuţi de poliţişti în dimineaţa zilei de vineri, 21 noiembrie, în timp ce încercau să părăsească ţara, prin Vama Borş.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Zalău, judecător Dana Puiu, în aceeaşi zi, bărbaţii au fost prezentaţi în faţa magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă, instanţa admiţând cererea. „Bărbaţii sunt din Cluj, însă, în prezent, figurează cu domiciliul în Bihor. În vara acestui an, Dumitru B. a primit de la nişte cetăţeni italieni 17.500 de euro falşi pentru a-i pune în circulaţie, urmând să le dea acestora 30 la sută din valoare. Din suma respectivă, inculpaţii au reuşit să plaseze pe piaţa din Zalău circa 340 de euro plătind contravaloarea unor produse”, a explicat reprezentantul Judecătoriei Zalău.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în 14 august, în urma postării unui anunţ de vânzare pe site- ul OLX, unul dintre inculpaţi a cumpărat de la o persoană din municipiu o tabletă, în schimbul căreia i-a dat 120 de euro falşi. Vânzătorul şi-a dat seama doar la casa de schimb valutar că bancnotele sunt false. Tot în aceeaşi perioadă, o altă persoană, cu domiciliul în Zalău, a vândut unuia dintre cei doi bărbaţi un laptop, primind 220 de euro falşi. „Inculpaţii au fost prinşi, în flagrant, vineri, 21 noiembrie, în timp ce încercau să plece din ţară, cu intenţia de a plasa bancnote false în străinătate. Asupra lor, poliţiştii au găsit 800 de euro falşi. Inculpaţii au cooperat cu oamenii legii şi şi-au recunoscut fapta”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al instanţei zălăuane.
Până să fie identificaţi, potrivit sursei citate, bărbaţii s-au deplasat de două ori în Germania şi Austria, unde, au reuşit să plaseze circa 1.700 de euro falşi. De asemenea, Dumitru B., prin intermediul lui Daniel O., a dat suma de 9.000 de euro unei persoane pentru a-i plasa pe piaţă.
Oficialul instanţei zălăuane a mai adăugat că cei doi inculpaţi au formulat contestaţie faţa de decizia Judecătoriei Zalău, aceasta urmând să fie soluţionată de către Tribunalul Sălaj.

One Thought to “Plasatori de bani falşi, arestaţi în Sălaj”

  1. Venit suplimentariu!

    Cele mai sigure oferte de lucru!Oferta extrem de serioasa!Asiguram din start contract legal!Deja s-au facut primele plati!Multi oameni s-au convins,e randul dumneavoastra acum!NU este MLM!NU este joc piramidal!Castigurile sunt garantate!Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar,cu o munca usoara de 3 ore pe zi!Pentru a va oferi Detali trimiteti textul”info”la adresa de email: seby19_95@yahoo.com

Leave a Comment