Volei Municipal Zalău s-a calificat în semifinalele Cupei României

După ce a câştigat în cinci seturi manşa tur din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României, Volei Municipal Zalău s-a impus mult mai clar în faţa Unirii Dej în returul disputat miercuri după-amiaza, în Sala Sporturilor din Dej. Scorul final a fost 3 – 0 pentru vicecampioana României.
Zalăul a avut avantaj minim la ambele întreruperi tehnice ale actului de debut, dar şi gazdele s-au aflat de câteva ori la conducere în prima parte a setului. Volei Municipal a fost echipa care a punctat mai bine spre final şi s-a desprins la 19 – 16, după ce Unirea a avut 15 – 14. Gazdele au avut un moment de revenire şi s-au apropiat la 20 – 21, după ce zălăuanii au avut 20 – 17. S-a făcut 21 – 22, scor de la care, vicecampioana a punctat de trei ori consecutiv şi a încheiat setul cu 25 – 21.
Diferenţa de valoare dintre cele două formaţii a ieşit mult mai clar în evidenţă în următoarele două seturi. 8 – 3 au avut sălăjenii la primul time-out tehnic al actului secund, iar diferenţa a fost de şase puncte, 16 – 10, la cel de-al doilea. Până la final, Volei Municipal s-a desprins la nouă puncte, scorul devenind 25 – 16.
Ostilităţile au fost aceleaşi şi în parţialul trei. Dejenii nu au putut face faţă vicecampioanei României, care a demonstrat că victoria în cinci seturi de la Zalău a fost doar o întâmplare. Scorul final a fost acelaşi ca în actul secund, 25 – 16 pentru Volei Municipal, după ce Dal Bosco şi compania condus cu 8 – 6 şi 16 – 10 la cele două întreruperi tehnice.
Volei Municipal Zalău: Marin Lescov, Ciprian Matei, Mihai Gheorghiţă, Răzvan Mihalcea, Leonardo Dal Bosco, Marian Bala şi Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Mihai Tarţa, Cornel Miron, Filip Constantin, Răzvan Olteanu şi Rareş Bălean. Antrenori: Stoyan Stoev (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)

Leave a Comment