Sute de amenzi în cadrul acţiunii „Sărbători de iarnă în siguranţă!”

Poliţiştii sălăjeni au constatat, în aproximativ două săptămâni, în cadrul acţiunii „Sărbători de iarnă în siguranţă!”, peste 1.700 de sancţiuni contravenţionale. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj au declarat că, în perioada 8 -17 ianuarie, poliţiştii au acţionat pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, în sezonul rece, ocazie cu care au constatat 35 de infracţiuni, dintre care 21 de natură judiciară, nouă la regimul circulaţiei rutiere şi cinci la regimul silvic. „În cadrul activităţilor desfăşurate, oamenii au aplicat 1.719 sancţiuni contravenţionale, din care 205 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, au aplicat 19 sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 42 la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, 1.379 pentru neregulile constatate în trafic, iar 74 de sancţiuni au fost aplicate la alte acte normative”, a explicat sursa citată.

Zeci de permise reţinute
În acelaşi interval, au fost reţinute 32 permise de conducere, din care zece pentru viteză, patru pentru consum de alcool, iar 18 pentru alte abateri. Totodată, în perioada menţionată, pentru defecţiuni tehnice, poliţiştii au retras 21 de certificate de înmatriculare. Valoarea totală a sancţiunilor date este de 319.987 de lei, iar a bunurilor confiscate este de 3.917,35 de lei. În continuare, poliţiştii sălăjeni acţionează pentru a nu avea persoane blocate în trafic şi, totodată, monitorizează modul de derulare a contractelor de deszăpezire. Pe acestă cale, sfătuim cetăţenii să evite să plece la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică. Dacă, totuşi, deplasarea este necesară, informaţi-vă dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate”, au precizat reprezentanţii IPJ Sălaj.
De asemenea, oamenii reamintesc că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive omologate antiderapante.

Alte articole

One Thought to “Sute de amenzi în cadrul acţiunii „Sărbători de iarnă în siguranţă!””

  1. Anonim

    dar ce sa vezii?!? pe str. Kossuth, la nr. 4 – 6 tot timpul sunt masini parcate pe trotuoar, in general fara numere de inmatriculare, cu anunturi de vanzare. Si culmea ca sunt parcate chiar sub semnul de INTERZIS !!! dar cine sa vada asta? politia? cunosc astia semnele de circulatie? sau respecta ei ceva reguli?
    sursa: google map !!!! se vad prea multe aici.
    sunt curios unde ar trebui sa suni sa vina un echipaj de politie in zona? si daca tot vin, oare ce o sa faca? ma amendeaza pe mine ca sunt prost si nu imi vad de treaba?

Leave a Comment