Volei Municipal poate deveni vicecampioană la malul Dunării

Volei Municipal Zalău conduce cu 2 – 0 la general în semifinala cu Arcada Galaţi, iar luni şi marţi va susţine următoarele două partide. Având în vedere că se joacă după sistemul „3 victorii din 5 partide”, zălăunii mai au nevoie de un singur succes pentru a accede în marea finală.

Vicecampioana României este la un pas de a reedita performanţa ultimelor două sezoane, aceea de a obţine medaliile de argint în Divizia A1. Volei Municipal Zalău conduce cu 2 – 0 la general în semifinala cu Arcada Galaţi şi mai are nevoie de o singură victorie pentru a se califica în marea finală a competiţiei. Partidele de la Zalău au fost disputate, chiar dacă nu a fost nevoie de setul decisiv în niciun joc. Zalăul s-a impus cu 3 – 1 atât în primul meci, cât şi în partida cu numărul doi, însă, lucrurile vor sta cu totul altfel la Galaţi. Formaţia de la malul Dunării evoluează foarte bine pe teren propriu, iar în sezonul regulat s-a impus cu 3 – 2 în faţa echipei de la poalele Meseşului.
„Avem 2 – 0 la general, dar semifinala este departe de a fi jucată. Arcada Galaţi este o echipă care joacă foarte bine pe teren propriu. Sper ca noi să facem cât mai puţine greşeli şi să ne întoarcem cu o victorie de la Galaţi”, a afirmat libero-ul Adrian Feher.
„Putem să încheiem semifinala la Galaţi, dar va trebui să fim foarte atenţi la fiecare minge. Va trebui să practicăm un joc foarte bun pentru a ne califica în finală încă de la Galaţi”, a declarat universalul Ciprian Matei.
De cealaltă parte, gălăţenii speră să se întoarcă la Zalău pentru jocul decisiv.
„Cred că putem obţine două victorii la Galaţi, dar va trebui să eliminăm din greşelile pe care le-am făcut la Zalău. Dacă vom fi atenţi la mingile uşoare şi nu vom mai face greşelile din primele două meciuri, sunt convins că vom reveni la Zalău pentru meciul decisiv”, este de părere antrenorul secund al Galaţiului, Marian Apostu.
„Ne dorim cu toţii să câştigăm campionatul, nu doar să ajungem în finală. Totuşi, cred că cel mai dificil adversar este Volei Municipal Zalău. Dacă vom fi mai atenţi decât în meciurile de la Zalău, putem câştiga ambele jocuri de la Galaţi”, a precizat coordonatorul Filip Despotovski.
Dacă Volei Municipal pierde ambele meciuri de la Galaţi, echipa calificată în finală se va decide la Zalău, în data de 13 aprilie. Primul meci de la Galaţi este programat luni, începând cu ora 18, iar al doilea, marţi, la ora 18:30.
Se cunoaşte deja cealaltă finalistă, SCM Universitatea Craiova, care s-a impus cu 3 – 0 la general în faţa Ştiinţei Explorări Baia Mare.

Leave a Comment