Volei Municipal pierde teren în lupta pentru titlu

Învinsă în tur cu scorul de 2 – 3 pe teren propriu de Arcada Galaţi, vicecampioana României nu a reuşit să câştige mai mult de un punct nici în meciul retur, desfăşurat duminică după-amiaza, la Galaţi

Volei Municipal Zalău a început cu stângul partea a doua a campionatului, la fel cum s-a întâmplat şi în tur, când a fost învinsă cu scorul de 2 – 3, pe teren propriu, de Arcada Galaţi. Voleibaliştii pregătiţi de Stoyan Stoev şi Bogdan Nicolae au pierdut cu acelaşi scor returul de la Galaţi, desfăşurat duminică după-amiaza.
Zălăuanii au făcut destul de multe greşeli la serviciu şi pe faza de atac, iar universalul Matei nu a prins deloc o zi bună, fiind oprit în repetate rânduri de blocajul advers. Chiar şi în aceste condiţii, Zalăul a avut avantaj de două puncte, 11 – 9, în tie-break, scor la care Marian Bala a reuşit un As. Arbitrii, au acordat, însă, punct gazdelor, relansând meciul. O decizie corectă a arbitrilor ar fi dus scorul la 12 – 9 în favoarea vicecampioanei, iar rezultatul final ar fi fost, cu sigurnaţă altul.
Voleibaliştii zălăuani au făcut destul de multe greşeli pe faza de atac, dar şi la serviciu în actul de debut, iar gazdele s-au impus în prelungiri, cu 28 – 26, după un As reuşit de venezueleanul Ivan Marquez.
Zalăul a avut avantaj minim la primul time-out tehnic al parţialului secund şi 16 – 12 la al doilea. Au urmat o serie de atacuri greşite în jocul vicecampioanei, iar Arcada a restabilit egalitatea la 21. Finalul a fost disputat, iar zălăuanii s-au impus cu 25 – 23, graţie unor atacuri reuşite de brazilianul Dal Bosco.
Setul trei i-a revenit, din nou, echipei gazdă, care s-a aflat aproape în permanenţă la conducere, câştigând cu 25 – 21 în final.
Meciul a fost trimis în setul decisiv, după ce zălăuanii s-au impus cu 25 – 23 în actul patru, iar tie-break-ul a început cu un concurs de servicii greşite între jucătorii celor două formaţii. Vicecampioana a avut avantaj minim în momentul schimbării terenurilor, 8 – 7, iar la scorul de 11 – 9, secundul Bala a reuşit un As de toată frumuseţea. Arbitrii, au relansat, însă, setul, acordându-le punct gazdelor. În final, zălăuanii au avut două atacuri consecutive greşite, prin Matei şi Bala, iar Galaţiul s-a impus cu 17 – 15.
În urma înfrângerii de la Galaţi, echipa zălăuană a coborât pe locul trei în clasament, fiind la şase puncte de liderul Universitatea Craiova.
Pentru Volei Municipal urmează miercuri returul de pe teren propriu cu finlandezii de la Valepa Sastamala, din cadrul manşei retur a sferturilor de finală din Cupa CEV.
Arcada Galaţi: Filip Despotovski, Silviu Şuşon, Provenzano De Pra Caio Cesar, Ivan Marquez, Nemanja Radovic, Victor Sysoev şi Liviu Cristudor – libero. Au mai evoluat: George Zahar, Mihai Dumitrache şi Şerban Paşcan. Antrenor: Marian Apostu
Volei Municipal Zalău: Marin Lescov, Ciprian Matei, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Leonardo Dal Bosco, Marian Bala şi Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Mihai Tarţa şi Răzvan Olteanu. Antrenori: Stoyan Stoev (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)

Leave a Comment