Volei Municipal încearcă imposibilul în faţa finlandezilor de la Valepa Sastamala

Miercuri, ora 18, Sala Sporturilor
Volei Municipal Zalău – Valepa Sastamala

Volei Municipal Zalău va susţine miercuri seara partida retur din cadrul primei faze a sferturilor de finală din Cupa CEV, urmând să primească vizita finlandezilor de la Valepa Sastamala, formaţie despre care zălăuanii spun că este peste Galatasaray Istanbul. Vicecampioana a pierdut cu scorul de 1 – 3 şi partida tur cu formaţia turcă, din cadrul primei faze ale Cupei CEV, dar a reuşit să întoarcă rezultatul în jocul retur şi să se impună în „setul de aur”.
Conştienţi de faptul că va fi foarte greu să obţină acelaşi lucru şi în disputa cu echipa finlandeză, voleibaliştii zălăuani speră, totuşi, să nu-şi dezamăgească susţinătorii.
„Valepa Sastamala este o echipă cu un joc extrem de inteligent, practică un volei de calitate. În Finlanda, a fost peste noi la toate capitolele şi cred că ne va fi foarte greu să remontăm avantajul pe care-l au din meciul tur. Va trebui să facem un joc perfect, pentru a realiza cee ce am reuşit în faţa celor de la Galatasaray Istanbul. Adversara noastră este o echipă cu jucători valoroşi, care respectă foarte bine sarcinile tactice”, ne-a declarat libero-ul Adrian Feher.
Pentru voleibaliştii vicecampioanei va fi al treilea meci în decurs de o săptămână, după jocul disputat mierurea trecută, în Finlanda şi după partida de duminică, de la Galaţi, din cadrul primei etape a returului.
Dacă va trece de finlandezii de la Valepa Sastamala, Volei Municipal Zalău va ajunge în Cupa CEV în faza a doua a sferturilor de finală, acolo unde a mai activat şi Remat Zalău în urmă cu patru ani, când a terminat pe locul trei faza grupelor în Champions League. În 2012, zălăuanii au dat peste italienii de la Acqua Paradiso Monza, în faţa cărora au pierdut cu 1 – 3 la Zalău şi cu 0 – 3 în returul din Italia.
Partida dintre Volei Municipal Zalău şi Valepa Sastamala este programată la ora 18, în Sala Sporturilor din Zalău. Pentru acest duel, din partea Federaţiei Europene de Volei au fost delegaţi arbitrii Brlas Bojan (Croaţia) şi Feshti Igli (Albania).

Leave a Comment