Volei Club Zalău a debutat cu dreptul pe teren propriu

Noua echipă de volei a Zalăului a învins sâmbătă cu scorul de 3 – 0 formaţia Centrului Naţional de Excelenţă LAPI Dej, în cadrul etapei a II-a a Diviziei A2 Vest

Volei Club Zalău 2015 a avut un debut perfect pe teren propriu în noul sezon al Diviziei A2 Vest, câştigând cu scorul de 3 – 0 disputa cu Centrul Naţional de Excelenţă LAPI Dej. Veniţi după o înfrângere în patru seturi în prima etapă, desfăşurată pe terenul celor de la ProVolei Arad, voleibaliştii zălăuani au arătat mai bine în partida de sâmbătă, susţinută în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău.

Începuturile de seturi au fost disputate, dar zălăuanii au revenit de fiecare dată pe final şi s-au impus fără emoţii. După 3 – 2 pentru gazde în actul de debut, oaspeţii au punctat de patru ori consecutiv, pe fondul unor greşeli la preluare în tabăra zălăuană, şi s-au desprins la 6 – 3. 8 – 6 a arătat tabela pentru oaspeţi la prima întrerupere tehnică şi 16 – 15 la cea de-a doua, dar Volei Club Zalău a restabilit egalitatea la 20, moment în care a venit rândul Dejului să ceară întreruperea jocului. Finalul a fost al echipei conduse de Gabriel Terheş, care s-a impus cu 25 – 21.

Oaspeţii au început mai bine şi actul secund, intrând cu 8 – 6 la primul time-out tehnic, dar Zalăul a revenit, având trei puncte avantaj la a doua întrerupere tehnică. În partea a doua a intrat în teren şi coordonatorul Gabriel Terheş, preşedintele clubului, care a şi reuşit să încheie setul printr-un AS reuşit la scorul de 24 – 18.

Dacă diferenţa din parţialul secund a fost de şapte puncte (25 – 18), setul trei a fost la discreţia zălăuanilor, mai ales în partea a doua. La scorul de 2 – 5 pentru dejeni, Zalăul a solicitat întreruperea jocului, după care situaţia s-a schimbat radical. Voleibaliştii conduşi de Gabriel Terheş au intrat cu 8 – 7 la prima întrerupere tehnică şi cu 16 – 8 la cea de-a doua, iar diferenţa de la final a fost de 13 puncte, 25 – 12.

„A fost greu, pentru că am jucat pentru prima dată în faţa publicului din Zalău şi au existat anumite emoţii din acest punct de vedere. Ne bucurăm foarte mult că am reuşit să încropim această echipă, am făcut-o doar din dragoste pentru volei, fără niciun alt fel de interes şi le mulţumim atât autorităţilor locale şi judeţene, cât şi sponsorilor pentru sprijinul acordat. Ne interesează foarte mult să promovăm şi juniorii de la Clubul Sportiv Şcolar Zalău, cu care am şi semnat un protocol de colaborare. Ne bucurăm că am reuşit să câştigăm primul joc de pe teren propriu şi sper să vină şi alte victorii în meciurile următoare”, ne-a declarat preşedintele Gabriel Terheş.

Volei Club Zalău 2015: Cristian Silaghi, Andrei Meseşan, Ionuţ Blaj, Mihai Bujor, Ciprian Pop, Florin Moşincat, Cristian Zaha, Gabriel Terheş, Paul Şomoi, Sergiu Oiegar, Adrian Pantea şi Nicolae Buta – libero.

Leave a Comment