Victorie cu sacrificii pentru Volei Club Zalău 2015

Voleibaliştii conduşi de Gabriel Terheş au obţinut sâmbătă a doua victorie a sezonului, dar echipa a pierdut doi jucători importanţi, unul la antrenamentul de marţea trecută, iar altul, în timpul partidei cu CSU Braşov

Volei Club Zalău 2015 a susţinut sâmbătă a doua partidă pe teren propriu din actualul sezon al Diviziei A2 Vest, primind vizita voleibaliştilor de la CSU Braşov. Partida a fost extrem de disputată, mai ales că zălăuanii nu au putut conta pe Adrian Pantea, cel mai complex jucător din lot. Acesta a suferit o accidentare gravă la antrenamentul de marţea trecută, diagnosticul fiind ruptură de ligamente, ceea ce înseamnă că sezonul este compromis pentru voleibalistul de la poalele Meseşului. Ghinioanele nu s-au oprit aici pentru formaţia zălăuană, care nu va putea conta în perioada următoare nici pe Ionuţ Blaj, acesta suferind o ruptură la tendonul ahilian în ultimul set al meciului.
Chiar şi fără aportul celui mai bun jucător, zălăuanii s-au mobilizat foarte bine în faţa braşovenilor, reuşind să se impună cu 3 – 2, după ce oaspeţii au condus cu 2 – 0 la seturi. Formaţia braşoveană s-a impus destul de uşor în primele două parţiale, pe care le-a câştigat la 17, respectiv la 18, după care situaţia s-a schimbat radical. Gabriel Terheş şi compania au intrat mult mai motivaţi în setul trei, reuşind să se impună cu 25 – 20, iar forma bună a continuat şi în actul patru, care s-a încheiat cu acelaşi scor.
Tie-break-ul a fost cel mai disputat, dar zălăuanii au avut puterea de a se impune în prelungiri, chiar dacă au rămas fără coordonatorul Ionuţ Blaj.
Bucuros pentru victoria în faţa braşovenilor, Gabriel Terheş, preşedintele Volei Club Zalău 2015, nu şi-a putut ascunde nici regretul pentru accidentarea celor doi jucători. „A fost un meci frumos şi disputat. După primele două seturi ne-am mobilizat foarte bine şi am reuşit să revenim. Ne-am dorit foarte mult să câştigăm acest meci. Din păcate, preţul victoriei este mult prea mare, având în vedere că am pierdut doi jucători importanţi. Adrian Pantea este cel mai complex jucător din lot, iar Ionuţ Blaj este coordonatorul de bază. În acest moment avem nouă voleibalişti valizi, iar în pauza dintre tur şi retur va trebui să mai legitimăm doi, poate chiar trei jucători”, a afirmat Terheş, care-l va înlocui în ultimele etape din tur pe coordonatorul Ionuţ Blaj. Pe acest post poate evolua şi juniorul Sergiu Oiegar.
După cinci etape, formaţia zălăuană se situează pe locul cinci în clasament, urmând ca în etapa viitoare să evolueze pe terenul echipei CSM Câmpia Turzii.
Volei Club Zalău 2015: Cristian Silaghi, Andrei Meseşan, Ionuţ Blaj, Mihai Bujor, Ciprian Pop, Florin Moşincat, Cristian Zaha, Gabriel Terheş, Paul Şomoi, Sergiu Oiegar şi Nicolae Buta – libero

Leave a Comment