Victorie cu iz de răzbunare pentru HC Zalău

Învinsă în urmă cu aproape două săptămâni, pe teren propriu, cu scorul de 21 – 23 de Gloria Bistriţa-Năsăud, în cadrul optimilor de finală ale Cupei României, HC Zalău şi-a luat revaşna duminică, în campionat.

La finalul unui duel echilibrat, cu greşeli destul de multe individuale de ambele părţi, echipa condusă de Gheorghe Tadici s-a impus cu 22 – 21 pe terenul Bistriţei, după ce la pauză, tot Zalăul a intrat cu avantaj la cabine, 12 – 10.

Nicoleta Dincă a ratat o aruncare de la şapte metri în debutul partidei pentru gazde, dar tot Gloria a marcat prima, de două ori consecutiv, prin Kovacevik şi Moisă. Zalăul a benificat de două aruncări de la şapte metri în primele minute, ambele fiind transformate de Toth Krisztina, iar scorul a devenit 3 – 2 pentru gazde. Zalăul a egalat la 4, dar Bistriţa s-a desprins la două lungimi, conducând cu 7 – 5. Ultimele 12 minute din prima repriză au fost, însă, ale Zalăului, care a egalat la 7, apoi s-a desprins la 10 – 8. Chintoan a reuşit o „dublă” în finalul primei reprize, iar Toth Krisztina a transformat două aruncări de la şapte metri pentru Zalău, stabilind scorul final al primei părţi.

Partea a doua a continuat în acelaşi ritm, dar gazdele nu au mai reuşit să preia conducerea până la final, egalând doar de câteva ori situaţia pe tabelă. Gloria a egalat la 20 în ultimele zece minute, relansând jocul, apoi ambele echipe au ratat câte o aruncare de la şapte metri. Zalăul s-a desprins la 22 – 20, prin Tatyana Prycop şi Mouna Jlezi, iar gazdele au mai înscris doar o dată până la final, prin Bianca Bazaliu.

În urma victoriei de la Bistriţa, una importantă pentru echipa lui Tadici, HC Zalău se situează poziţia a şaptea, cu 34 de puncte acumulate, urmând ca în runda următoare, a XXI-a a sezonului, să primească vizita liderului, Rapid Bucureşti.

Cele mai bune marcatoare de la gazde au fost Chintoan şi Kovscevik, ambele cu câte patru reuşite, în timp ce de la Zalău, Krisztina Toth a fost cea mai bună marcatoare, cu opt reuşite.

Foto: CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud – facebook

2 Thoughts to “Victorie cu iz de răzbunare pentru HC Zalău”

  1. […] Învinsă în urmă cu aproape două săptămâni, pe teren propriu, cu scorul de 21 – 23 de Gloria Bistriţa-Năsăud, în cadrul optimilor de finală ale Cupei României, HC Zalău şi-a luat revaşna duminică, în campionat. La finalul unui duel echilibrat, cu greşeli destul de multe individuale de ambele părţi, echipa condusă de Gheorghe Tadici s-a impus cu 22 – 21 pe terenul Bistriţei, după ce la pauză, tot Zalăul a intrat cu avantaj la cabine, 12 – 10. Nicoleta Dincă a ratat o aruncare de la şapte metri în debutul…  » Mai multe detalii […]

  2. […] Învinsă în urmă cu aproape două săptămâni, pe teren propriu, cu scorul de 21 – 23 de Gloria Bistriţa-Năsăud, în cadrul optimilor de finală ale Cupei României, HC Zalău şi-a luat revaşna duminică, în campionat. La finalul unui duel echilibrat, cu greşeli destul de multe individuale de ambele părţi, echipa condusă de Gheorghe Tadici s-a impus cu 22 – 21 pe terenul Bistriţei, după ce la pauză, tot Zalăul a intrat cu avantaj la cabine, 12 – 10. Nicoleta Dincă a ratat o aruncare de la şapte metri în debutul… Citeste mai mult […]

Leave a Comment