Victorie concludentă în ultimul meci de pe teren propriu

HC Zalău – HCM Roman 24 – 17 (13 – 12)

Ultima partidă oficială jucată de HC Zalău pe teren propriu în acest an a însemnat a cincea victorie din acest sezon pentru formaţia de la poalele Meseşului. Handbalistele pregătite de Gheorghe Tadici au dispus cu scorul de 24 – 17 (13 – 12) de HCM Roman, formaţie situată pe locul şase după 12 etape.
Zalăul a avut un început bun de meci, jocul în apărare a funcţionat bine, iar după zece minute din meci, tabela a arătat 6 – 2 în favoarea gazdelor. În minutul 20, scorul a fost 9 – 6 pentru echipa zălăună, după care au apărut greşelile atât în faza defensivă, cât şi pe faza de atac, iar oaspetele au restabilit egalitatea la nouă în minutul 23. Romanul a reuşit chiar să preia conducerea (11 – 12), dar Zalăul a reuşit să mai înscrie de două ori şi să intre cu avantaj minim la vestiare. De remarcat că echipa zălăuană a ratat trei aruncări de la şapte metri în prima parte a întâlnirii.
Situaţia s-a schimbat radical în partea secundă. Jucătoarele zălăuane au marcat de cinci ori consecutiv la reluare, desprinzându-se la 18 – 12. Cea mai mare diferenţă de scor s-a înregistrat cu două minute înainte de final, când Zalăul a condus cu 24 – 15. Finalul le-a găsit în teren pe jucătoarele de rezervă ale Zalăului, iar oaspetele s-au apropiat la şapte goluri până la final.
„A fost o primă repriză echilibrată, fiindcă am făcut-o noi echilibrată. Am avut posibilitatea de a ne desprinde la şase goluri, dar au fost două aruncări de la şapte metri executate cu totală iresponsabilitate. Jocul greşeala aşteaptă, iar într-o partidă cu o echipă cum este cea de la Roman, cu un portar şi o linie de nouă metri foarte bună, cu un pivot care va fi probabil şi la Campionatul European, orice greşeală te costă. Pe greşelile noastre, Romanul s-a apropiat până la pauză, dar în repriza a doua, fetele au intrat mai hotărâte şi nu au mai avut fluctuaţii în joc. Mi-aş fi dorit să pot să le dau posibilitatea să joace chiar mai repede celor care au evoluat mai puţin, dar, după cum aţi văzut, când le dau posibilitatea nu confirmă. Până la urmă, este un rezultat foarte bun, având în vedere scorul de la pauză. Multe dintre ele au jucat cu dăruire, iar eu mă declar mulţumit. Vreau să remarc evoluţiile Georgianei Ciuciulete şi Claudiei Constantinescu, care nu sunt refăcute complet după accidentări. Şi Mihaela Cheţa a jucat bine în repriza a doua. Aşteptăm ultima etapă, cea de la Vâlcea, unde sper să jucăm mai bine decât astăzi (duminică, n.r.)”, a declarat managerul Gheorghe Tadici.
HC Zalău: Mihaela Cheţa, Ana Maria Inculeţ – Diana Puiu (9), Claudia Constantinescu (3), Georgiana Ciuciulete (5), Crina Pintea (4), Valentina Bardac (1), Andrada Trif (1), Roxana Rob, Andrada Maior Paşca (1), Adina Cârligeanu, Ştefania Lazăr, Marina Cicic, Florina Ţurcaş (1) şi Florina Ciobanu. Manager; Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici
HCM Roman: Andreea Polocoşer, Paula Vişan – Anamaria Horobeţ (3), Lăcrămioara Cîlnici (1), Diana Druţu, Anamaria Iuganu (2), Mirela Vîlcu, Oana Chitacu, Daniela Crap (3), Daniela Băbeanu (3), Viiktorya Timochenkova, Carmen Stoleru (3), Raluca Agrigoroaiei (2) şi Toskovic Sasna. Antrenori: Florin Pera (principal) şi Viorel Lazăr (secund).

One Thought to “Victorie concludentă în ultimul meci de pe teren propriu”

  1. Suporter adevarat

    FELICITARI !!! Un joc adevarat al HC zalau in 50 de min din joc , cu exceptia consemnata in articol de la 8-4 pana la 12-11. Echipa creste , se omogenizeaza , pacat ca se termina turl de campionat . Din Ianuarie speram sa vedem numai astfel de jocuri . Se putea cu asemenea joc , un plus de 4-5 punte in clasament . Si unde eram ?????? Pacat , dar bine ca ne-am trezit ! Si inca cevsa : Ghinionul accidentarilor – dar banca e plina la fiecare meci … Pt ce >>??? A mai venit una care pare aeriana ..

Leave a Comment