Pompierii sălăjeni primesc o autospecială de intervenţie şi salvare la înălţime

Contractul de finanţare pentru proiectul ”Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord – Etapa a III-a” a fost semnat săptămâna trecută, la Cluj, la sediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord”, potrivit informaţiilor furnizate de biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj.
Graţie proiectului menţionat, fiecare Inspectorat din regiune va primi câte o autospecială de intervenţie şi salvare la înălţime. „Se estimează că cele şase autospeciale de intervenţie şi salvare la înălţime vor intra in dotarea ISU din regiunea de Nord -Vest cel târziu în luna iulie a anului 2015, ajungându-se astfel la un număr de 84 de echipamente achiziţionate de către A.D.I Transilvania Nord. Valoarea totală a proiectului este de 11, 6 milioane de lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 11,3 milioane de lei”, au precizat reprezentanţii ISU Sălaj.
Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea calităţii serviciilor publice de urgenţă la nivelul Regiunii Nord-Vest prin creşterea capacităţii de răspuns adecvat situaţiilor de urgenţă şi prin sporirea gradului de siguranţă şi sănătate a cetăţenilor. Astfel, principalul rezultat al proiectului va fi reducerea timpului mediu de răspuns al unităţilor mobile de intervenţie la locul accidentelor sau dezastrelor până la 12 minute în zonele rurale şi opt minute în zonele urbane. Furnizorul celor şase echipamente este firma poloneză Wawrzaszek Iss Spółka Komandytowo Akcyjna Bielsko biała.
În urma primelor două etape ale proiectului finanţat din fonduri europene, ISU Sălaj a fost dotat cu 11 autospeciale noi: trei ambulanţe SMURD, o descarcerare grea, două autospeciale cu spumă şi apă de mărime mare şi cinci autospeciale cu spumă şi apă de mărime medie. Potrivit reprezentanţilor ISU Sălaj, ar mai fi nevoie de încă 20 de autospeciale pentru a face faţă nevoilor judeţului. În principal, ar fi nevoie de o autospecială pentru asanarea muniţiei, dar şi de autospeciale mici pentru mediul urban.

Leave a Comment