Viceprimarul Fazakaş Nicolae a alergat la maratonul de la Budapesta

Nevoit să renunţe la fotbal din cauza unei accidentări de ligamente incrucişate, viceprimarul municipiului Zalău, Fazakaş Nicolae, s-a reprofilat pe atletism, luând startul din 2010 la trei curse de semimaraton, una de maraton, iar alta de 30 de kilometri, ultima având loc sâmbătă, în cadrul Maratonului de la Budapesta

Chiar dacă nu a practicat niciodată sport la nivel de performanţă, viceprimarul Zalăului, Fazakaş Nicolae, poate fi un expemplu pentru mulţi tineri din municipiu şi din judeţ. Nevoit să renunţe la fotbal în urmă cu patru ani din cauza unei accidentări la ligamentele înscrucişate, edilul şi-a îndreptat atenţia spre atletism. „În 2010, unul dintre verişorii mei plecaţi în SUA mi-a spus că va veni să alerge la Maratonul de la Budapesta şi mi-a sugerat să iau şi eu startul la acel concurs. Până atunci, sportul pentru mine se rezuma la fotbal. La început a fost foarte greu, pentru că trebuia pregătire specifică pentru a putea alerga în curse de maraton şi semimaraton. Am urmat, însă, diferite tipuri de antrenament şi a fost bine”, ne-a povestit viceprimarul Zalăului.
În cei patru ani a luat startul la trei curse de semimaraton, una de maraton şi cursa de 30 de kilometri la care a participat chiar sâmbătă, în cadrul Maratonului de la Budapesta. Una ditre cele mai mari satisfacţii a fost faptul că a putut alerga în cadrul semimaratonului de la Viena, unde, la linia de start s-a aflat şi renumitul atlet, Haile Gebreselassie.
În cadrul Maratonului de la Budapesta au avut loc mai multe tipuri de curse: de familie, în care s-a alergat pe distanţă de 600 de metri, cursă de doi kilometri, de şapte kilometri, de 30 de kilometri şi cursa de maraton. Au fost prezenţi peste 23.000 de mii de alergători la start, printre ei sportivi veniţi chiar din Brazilia. Fazakaş Nicolae a primit la final o diplomă şi o medalie de participare, acesta afirmând că cel mai mare câştig pentru el este faptul că reuşeşte să termine fiecare cursă la care ia startul.

Alte articole

4 Thoughts to “Viceprimarul Fazakaş Nicolae a alergat la maratonul de la Budapesta”

 1. Anonim

  V-am zi io, ca cade buda-pe-asta!

  1. Dan B.

   Nu poate fi mai rau decat sa cazi in „buda”, la tine se vede asta, esti plin de kkt.
   Omul este de apreciat ca are astfel de preocupari. Probabil ca daca participa la maratonul de Fetindia nu aveai nicio problema.

 2. om

  deci nu-i bai ca s-a dus…….

Leave a Comment