Campionatul nu e cupă

Eliminată din Cupa României de CS Banatul Caransebeş, Phoenix Şimleu Silvaniei şi-a luat revanşa sâmbătă în faţa formaţiei nou-promovate în prima divizie, câştigând cu scorul de 3 – 2 disputa din prima etapă

Phoenix Şimleu Silvaniei s-a impus şi în urmă cu o săptămână în faţa celor de la CS Banatul Caransebeş, tot cu scorul de 3 – 2, în cadrul manşei retur din prima fază a Cupei României. A fost doar o victorie de palmares, care nu le-a permis şimleuanilor să se califice în faza următoare a competiţiei, pierzând cu 1 – 3 manşa tur. Mai motivaţi parcă decât în cupă, jucătorii pregătiţi de Mircea Abraham au răzbunat sâmbătă eliminarea din cupă, învingând formaţia bănăţeană în cinci seturi în cadrul primei etape din Divizia A1. Începutul de partidă le-a aparţinut, însă, oaspeţilor, care s-au impus cu 25 – 21 în primul parţial, după ce au avut avans minim la ambele întreruperi tehnice. Şimleuanii s-au mobilizat în actul secund, conducând aproape de la un capăt la altul. La primul time-out tehnic au condus cu 8 – 6, iar la cel de-al doilea au avut avans de trei puncte, 16 – 13. Pe final, formaţia de la poalele Măgurii s-a desprins la patru puncte, 22 – 18, oaspeţii solicitând întreruperea jocului. Banatul s-a apropiat la două puncte, 20 – 22, dar Şimleul a reuşit să mai puncteze de trei ori, pentru a se impune cu 25 – 22.
Scorul a devenit 2 – 1 pentru Phoenix la seturi, şimleuanii câştigând cu 25 – 20 actul trei, după ce au condus cu 8 – 4 şi 16 – 9 la cele două time-out-uri tehnice.
Setul patru le-a revenit oaspeţilor, care au câştigat actul cu 25 – 23, după ce au condus cu 8 – 2 şi 16 – 11 la cele două întreruperi tehnice.
Şimleuanii şi-au revenit la timp, iar în parţialul decisiv nu au mai iertat nimic, aflându-se la conducere pe toată durata acestuia. În final s-au impus cu 15 – 11, bifând astfel primul succes din campionat.
În etapa viitoare, programată sâmbătă, şimleuanii vor evolua pe terenul campioanei Tomis Constanţa.
Phoenix Şimleu: Vlad Miosa, Lucian Tofan, Ognjen Duduj, Vlad Cuciureanu, Robert Ţuţea, Ciprian Viţelaru şi Joel Silva – libero. Antrenori: Mircea Abraham (principal), Ovidiu Teuşan (secund)

Leave a Comment