Vicecampioana şi-a definitivat lotul pentru noul sezon

Conducerea Clubului Sportiv Volei Municipal Zalău a încheiat seria achiziţiilor din această vară, iar reunirea lotului este programată în data de 17 august

Cu aproape o lună înaintea începerii pregătirilor pentru noul sezon, vicecampioana Volei Municipal Zalău şi-a definitivat lotul cu care va aborda ediţia 2015 – 2016 a Diviziei A1 la volei masculin. Ultimul cu care conducerea clubului a ajuns la o înţelegere este internaţionalul Marian Bala, după ce a purtat tratative intense cu acesta. Nu au semnat încă contracte cu echipa zălăuană libero-ul Adrian Feher, Rareş Bălean şi Claudiu Iov, însă toţi trei şi-au dat acceptul de a continua colaborarea cu vicecampioana României, astfel că semnarea contractelor este doar chestiune de timp.
În lotul echipei nu se mai regăsesc coordonatorul Andrei Georgescu şi universalul Gabriel Cherbeleaţă, primul transferându-se la SCM Universitatea Craiova, iar al doilea, la Ştiinţa Explorări Baia Mare. Locul lui Georgescu a fost luat de juniorul de la Steaua Bucureşti, Filip Constantin, fiul antrenorului de volei, Marian Constantin, iar în locul lui Cherbeleaţă a ajuns Ciprian Matei. „Îmi pare rău pentru Cherbeleaţă, pentru că mi-aş fi dorit să continuăm colaborarea dacă ne-am fi înţeles asupra contractului”, a declarat directorul executiv, Marcel Doru Ţârle.
Oficialul vicecampioanei s-a declarat mulţumit de lotul alcătuit pentru noua ediţie de campionat. „Sunt foarte mulţumit de transferurile făcute în această vară, dar mai ales că am reuşit să îi menţinem la echipă aproape pe toţi jucătorii din sezonul trecut. Antrenorul nu o ia acum de la zero, fiindcă îi cunoaşte aproape pe toţi jucătorii. Practic, vine la o vicecampioană şi la câştigătoarea Cupei României. Un alt aspect important este faptul că am reuşit să formăm acest lot cu un buget egal cu cel de anul trecut”, a mai afirmat Doru Ţârle.
Perioada următoare va fi una în care oficialii clubului vor întocmi toate actele necesare ca echipa să beneficieze şi în sezonul viitor de o finanţare care să-i permită să lupte la câştigarea eventului.
„Având în vedere faptul că Primăria Zalău s-a retras din acţionariat, aşteptăm lângă echipă cât mai mulţi oameni din mediul privat. Vom beneficia în continuare de susţinere din partea Primăriei, dar e nevoie şi de oameni de afaceri lângă echipă”, a explicat directorul executiv.
Reunirea lotului este programată în data de 17 august, având în vedere că trei dintre voleibaliştii vicecampioanei sunt angrenaţi până în data de 10 august în Liga Europeană cu echipa naţională a României. „Vor avea şi ei câteva zile de pauză, după care vom începe pregătirile. După începerea pregătirilor, vom stabili îmrepună cu antrenorii programul până la startul noului sezon”, a mai declarat Doru Ţârle.
Sezonul 2015 – 2016 al Diviziei A1 la volei va începe în data de 24 octombrie, Volei Municipal Zalău urmând să evolueze pe teren propriu în faţa celor de la Arcada Galaţi.
Lotul echipei CSVM Zalău pentru sezonul 2015 – 2016: coordonatori – Marin Lescov şi Filip Constantin; universali – Ciprian Matei şi Mihai Tarţa; centri – Răzvan Olteanu, Răzvan Mihalcea şi Mihai Gheorghiţă; extreme – Marian Bala, Leonardo Dal Bosco, Rareş Bălean şi Cornel Miron; libero – Adrian Feher şi Claudiu Iov. Antrenori: Stoyan Stoev (principal), Bogdan Nicolae (secund)

Leave a Comment