Titularizare 2015: Note mai mari pentru 12 profesori sălăjeni după soluţionarea contestaţiilor

 

 

Rata de promovabilitate la concursul de titularizare a crescut, în urma soluţionării contestaţiilor, cu aproximativ două procente. Potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, Marcel Lucaciu,
au fost depuse 54 contestaţii, cele mai multe înregistrându-se la învăţători – opt, educatoare – opt şi psihopedagogie specială – cinci. În urma soluţionării contestaţiilor, 12 lucrări au primit note mai mari şi 13 note mai mici. „Recorectarea lucrărilor s-a dovedit una favorabilă, mai ales, pentru nouă candidaţi dintre care: cinci au obţinut nota cinci, nota minimă de promovare a concursului şi patru candidaţi au primit nota şapte, nota minimă pentru angajarea pe o perioadă nedeterminată ( titularizarea) pe post”, a precizat reprezentantul ISJ Sălaj.
Din punct de vedere statistic, se constată o creştere uşoară a procentelor,mai exact: 120 cadre didactice au obţinut note între 7 şi 9,90 (40 la sută), după contestaţii, faţă de 116 cadre didactice, înainte de contestaţii (38 la sută),109 cadre didactice cu note între 5 şi 5, 99 (36 la sută), după contestaţii, faţă de 108, înainte de contestaţii. În privinţa notelor sub 5, se poate constata o scădere a numărului lor, de la 76 (25 la sută), la 71 (23, 66 la sută).
După contestaţii, rata de promovabilitate (respectiv cel puţin nota 5) a crescut, în Sălaj, de la 74 la sută, la 76,33 la sută, iar la nivel naţional, de la 73,85 la sută la 76, 26 la sută. Procentul notelor peste 7 a crescut de la 38 la sută la 40 la sută, în judeţul Sălaj, iar la nivel naţional de la 37,55 la sută la 39,46 la sută.
Reamintim că, în judeţul Sălaj, 302 cadre didactice au participat la acest concurs, două lucrări fiind anulate pentru motive legate de nerespectarea metodologiei de concurs. În total, 300 lucrări au fost corectate în Centrele de Evaluare din ţară.
„Menţionăm că la şedinţa publică de repartizare pe posturi (27-28 iulie), cadrele didactice din judeţul Sălaj vor avea la dispoziţie 418 de posturi vacante/rezervate dintre care doar 51 sunt titularizabile”, a mai precizat Lucaciu.

One Thought to “Titularizare 2015: Note mai mari pentru 12 profesori sălăjeni după soluţionarea contestaţiilor”

  1. tabitta

    Situatia ta financiara o poti hotara AZI ,nu maine !Implica-te ca dezvoltator de proiect pentru piata nationala si mondiala !Indiferent daca esti :student ,pensionar ,somer sau lucrezi poti deveni colaborator full-time sau part-time .Plata realizarilor este garantata printr-un contract legal.Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: dya_dya_27@yahoo.com

Leave a Comment