Vicecampioana se pregăteşte în Bulgaria pentru duelul cu Galatasaray

Volei Municipal nu s-a mai întors la Zalău după partida desfăşurată vineri, pe terenul campioanei Tomis Constanţa, pregătindu-se în aceste zile în Bulgaria, unde va susţine şi un amical cu formaţia locală din prima ligă, Dobri Dobrev

Dacă anul trecut a dat cu piciorul la cupele europene, vicecampioana Volei Municipal Zalău a decis să se înscrie în acest an în Cupa CEV, a doua competiţie europeană ca valoare. Clasată pe locul doi la finalul sezonului trecut, formaţia de la poalele Meseşului putea evolua în Liga Campionilor în acest an, alături de Tomis Constanţa, dar conducerea zălăuană s-a gândit că Champions League este, totuşi, o pălărie prea mare pentru actualul lot de care dispune vicecampioana.
Sorţii nu au fost favorabili cu echipa zălăuană nici în Cupa CEV, unde Volei Municipal va da peste campioana Turciei, Galatasaray Istanbul. Având în vedere că meciul tur dintre cele două echipe este programat joi, în Turcia, iar vicecampioana a jucat vineri la Constanţa, Volei Municipal nu s-au mai întors la Zalău după disputa de la malul mării.
„Costurile pentru deplasarea în Turcia ar fi fost mai mari dacă ne-am fi întors la Zalău. Ne pregătim în Bulgaria, unde vom susţine marţi şi un meci amical cu echipa din prima ligă, Dobri Dobrev”, a explicat team-managerul Marcel Doru Ţârle.
Tot în Cupa CEV va evolua în acest sezon şi SCM Universitatea Craiova, echipă situată pe locul trei la finalul sezonului trecut. Oltenii pregătiţi de Dănuţ Pascu vor întâlni formaţia cehă, Fatra Zlin.
Echipa zălăuană a fost prima formaţie de volei din România care a evoluat în Liga Campionilor, clubul numindu-se la acea vreme Remat Zalău. Trei sezoane a evoluat formaţia de la poalele Meseşului în cea mai galonată competiţie intercluburi din Europa, în perioada 2009 – 2012, când a devenit triplă campioană a României. În sezoanele 2012 – 2013 şi 2013 – 2014, Zalăul a evoluat în Cupa CEV.
Dacă va fi eliminată de Galatasaray, Volei Municipal îşi va continua parcursul în cupele europene, urmând să evolueze în 16-imile Cupei Challenge.
Meciul dintre Galatasaray Istanbul şi Volei Municipal Zalău este programat joi, la ora 17 (ora României), în Sala Sporturilor din Istanbul. Meciul va fi oficiat de cuplul format din croatul Milinovic Miroslav şi bulgarul Stanko Jantcho.

Leave a Comment