Vicecampioana României joacă în Capitală cu gândul la o victorie de trei puncte

Lupta pentru titlul de campioană în voleiul masculin românesc se apropie de final. Din actuala ediţie a Diviziei A1 au mai rămas de disputat trei etape, runde în care Zalăul îşi propune să obţină doar victorii, mai ales că Arcada Galaţi, ocupanta locului secund, se află la trei puncte în spatele vicecampioanei şi orice pas greşit făcut de zălăuani ar putea complica „ecuaţia” luptei la titlu.
În etapa de miercuri după-amiaza, antepenultima a sezonului, voleibaliştii zălăuani vor evolua pe terenul echipei CSM Bucureşti, formaţie clasată pe locul şase. În turul fazei a doua, Zalăul s-a impus cu 3 – 0 pe teren propriu, după ce a câştigat ambele partide şi în sezonul regulat, 3 – 1 la Bucureşti şi 3 – 0 în returul de pe teren propriu.
„Nu ne gândim încă la titlu, ne gândim la următorul meci, cel cu CSM Bucureşti, în care ne dorim să obţinem o victorie de trei puncte. Mă bucur că am trecut în patru seturi de Steaua, pentru că au fost foarte importante cele trei puncte. Mă bucur şi mai mult că Rareş Bălean l-a suplinit bine pe Karel Lintz. Îl felicit, este pe un drum bun şi va ajunge un mare jucător dacă va da dovadă de seriozitate. Nu putem vorbi despre titlul de campioană decât atunci când vom fi campioni din punct de vedere matematic”, a declarat antrenorul principal, Marian Constantin.
„Ne dorim foarte mult să aducem titlul din nou la Zalău, după o pauză de cinci ani şi vom face tot ce depinde de noi pentru a realiza acest lucru. Acum, cel mai important lucru este să aducem trei puncte de la Bucureşti, apoi aşteptăm ultimele două partide, care vor avea loc după Sărbătorile de Paşte”, a precizat şi „secundul” Bogdan Nicolae.
Meciul dintre CSM Bucureşti şi Volei Municipal Zalău este programat la ora 17, iar în cel de-al treilea meci al rundei, Steaua Bucureşti va primi vizita campioanei Universitatea Craiova.
Clasament locurile 1 – 6:
1. Volei Municipal Zalău 29 24 5 77 – 31 70p
2. Arcada Galaţi 29 23 6 74 – 35 67p
3. SCMU Craiova 29 22 7 74 – 31 65p
4. Steaua Bucureşti 29 20 9 70 – 38 60p
5. Tricolorul Ploieşti 29 18 11 64 – 49 52p
6. CSM Bucureşti 29 11 18 42 – 61 34p

Leave a Comment