Locul I la concursul „Electrotehniada” pentru un elev al Colegiului API Zalău

Alexandru Petriş, elev în clasa a X-a la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău a fost răsplătit cu premiul I la concursul de lucrări practice „Electrotehniada – Creativitate în ştiinţă şi tehnologii”, ce a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în cadrul „Zilelor Facultăţii de Inginerie Electrică” la Cluj-Napoca.
Elevul pregătit de profesorul inginer Rădiţa Tudoricescu a participat la această competiţie cu lucrarea denumită „Utilizarea freonului de la o instalaţie de frig pentru răcirea şi încălzirea apei”, o machetă masivă, dar funcţională, care i-a convins pe profesorii universitari din juriu să îi acorde premiul I.
La eveniment au luat parte reprezentanţi de la 16 licee tehnice, care au avut de proiectat şi de elaborat practic într-un mod creativ un produs pentru secţiunea „Creativitate în ingineria electrică sau energetic” (dispozitive experimentale, demonstratoare, materiale destinate lucrărilor de laborator etc.). Concursul are ca scop dezvoltarea creativităţii tehnice şi a simţului ingineresc al actualilor elevi şi a potenţialilor viitori ingineri de profil electric sau energetic. Participanţii au fost stimulaţi în a găsi idei tehnice pe care să le realizeze şi practic. Concursul a fost şi o ocazie bună pentru a se exersa sistematizarea şi prezentarea activităţii echipelor înscrise la concurs.
Ocupanţii locurilor 1, 2 şi 3, după ce vor absolvi liceul cu diplomă de bacalaureat (minim nota 8) sau cu o diplomă echivalentă cu aceasta, se vor putea înscrie la Facultatea de Inginerie Electrică şi vor fi admişi fără concurs.

Leave a Comment