Sute de zălăuani au asistat la spectacolul stradal „Drumul Crucii – cu moartea pe moarte călcând”

Câteva sute de zălăuani au retrăit, în Lunea Mare, drumul pe care Iisus Hristos l-a efectuat acum mai bine de 2.000 de ani spre Golgota, acolo unde a fost răstignit.
Reprezentaţia simbolică „Drumul Crucii – cu moartea pe moarte călcând”, una dintre cele mai impresionante manifestări dedicate sărbătorilor pascale, a fost refăcută pentru al doilea an consecutiv în centrul Zalăului, de către artistul Daniel Leş şi echipa lui de actori amatori. La spectacolul stradal au participat oameni de toate vârstele şi categoriile sociale, inclusiv primarul Ionel Ciunt şi preotul ortodox Ioan Ghiurco
„Ne-am dorit ca la la începutul Săptămânii Patimilor, comunitatea noastră din Zalău să îşi reamintească de evenimentul care a schimbat omenirea şi îmi doresc din tot sufletul ca reamintindu-ne de patimile Mântuitorului să devenim cu ceva mai buni”, ne-a declarat edilul zălăuan.
Procesiunea încărcată de scene violente a debutat în faţa Casei Municipale de Cultură, cu scena judecăţii, şi a continuat pe bulevardul Mihai Viteazul, punctul culminant desfăşurându-se pe platoul din faţa Prefecturii, acolo unde a fost reeditat momentul răstignirii.
Spectacolul a fost urmărit şi de către foarte mulţi copii, deşi unele violenţa şi cruzimea unora dintre episoade au fost greu de privit chiar şi de către adulţi, deloc puţini fiind cei care au izbucnit în plâns ori şi-au acoperit privirea. „Cred că noi ca părinţi ar trebui să fructificăm un astfel de moment, să le spunem copiilor noştri că aşa s-a întâmplat cu adevărat pentru sufletele, pentru păcatele noastre, că în felul acesta a plătit Dumnezeu pentru noi. Cred că ar trebui să fim mult mai atenţi la ce îi lăsăm pe copii să urmărească pe Internet, la filmele pe care le văd, ca să nu mai vorbim de scenele de desene animate care sunt pline de violenţă, una motivată de egoism, pe când cea pe care o urmăresc aici este o suferinţă motivată de dragoste pentru noi, oameni”, a precizat Alin Pădureanu, unul dintre organizatori şi prezentator al spectacolului stradal.


One Thought to “Sute de zălăuani au asistat la spectacolul stradal „Drumul Crucii – cu moartea pe moarte călcând””

  1. Anonim

    PSD pregătește o ordonanță pentru grațierea lui Barabas și a lui Dragnea. „Așa a votat poporul”

Leave a Comment