Vasile și Daniela Coța – arestați preventiv pentru 30 de zile

Situație deosebit de grea pentru conducerea ACS Volei Municipal Zalău. Fostul președinte al clubului, Vasile Coța și Daniela Coța, acționar în cadrul clubului, au ajuns vinerea trecută la orele amiezii în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sălaj, cu propunere de arestare preventivă. Aceștia au fost arestați pentru 30 de zile, instanța pronunțând decizia la ora 18.45.

În comunicatul remis presei vineri seara de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, se arată: „Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au dispus, vineri, 22 mai 2020,  punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații C.M.V și C.D.G pentru săvârșirea infracțiunilor de obținere ilegală de fonduri în forma continuată (26 de acte materiale), faptă prevăzută și pedepsită de articolul 306 aliniat 1 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal și delapidare în forma continuată (228 de acte materiale) faptă prevăzută și pedepsită de art. 295 alin 1 raportat la art. 308 cu aplicarea art. 35 alin 1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal. În sarcina celor doi s-a reținut că, în calitate de reprezentanți de fapt și de drept ai Clubului Volei Municipal Zalău, în perioada 2017 – 2020, în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, ar fi obținut pe nedrept peste 1.200.000 de lei din bugetul local al Municipiului Zalău cu titlu de finanțări nerambursabile, prin prezentarea de documente false sau inexacte. De asemenea, prin întocmirea a 228 de înscrisuri care atestau în mod nereal remiterea unor sume de bani către jucători sau antrenori, în aceeași perioadă de timp, inculpații și-ar fi însușit din conturile clubului peste 1.900.000 de lei. În ziua de 21 mai 2020, procurorii au dispus reținerea celor doi inculpați pentru 24 de ore, iar vineri, 22 mai, s-a propus judecătorului de drepturi și libertăți măsura arestării preventive. Dispunerea reținerii și formularea propunerii de arestare preventivă s-a justificat atât prin gravitatea infracțiunilor, cât și prin împrejurarea că, după ridicarea primelor înscrisuri de la Clubul Volei Municipal Zalău, inculpații au încercat să zădărnicească aflarea adevărului prin întocmirea unor înscrisuri și depunerea unor declarații rectificative 112 la ANAF, prin care au încercat să creeze aparența unei alte stări de fapt decât cea reală. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor aspectelor relevante pentru aflarea adevărului în cauză. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul remis presei de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj. 

 

38 Thoughts to “Vasile și Daniela Coța – arestați preventiv pentru 30 de zile”

 1. Anonim

  Felicitari procurorilor Parchetului salajean! Profesionalism si inalta tinuta morala! Bravo. Va felicit si pe voi,redactia MS pentru modul corect si profesionist in care scrieti! ???

 2. Anonim

  Ambițioși „voeibaliștii” Coțea! Funcții, avere…

 3. Eu

  Bine ca pana acum a fost buna. Bine ca toata lumea aplauda, inclusiv cei carota le-a dat sa manance o paune buna. Vezi Paul Maghiu aici, care a lucrat o perioada si la ea si in primarie. Nu imi aduc aminte ca in cazul Bercean sa fi fost suspendat cu atata rapiditate cand a fost condamnat. De fapt nici nu cred ca a fost suspendat. Bine ca a fost buna cand a cotizat la Psd. Gunoaie care s-au spalat pe maini in 2 secunde si au uitar ce si cum. O situatie cum nu se poate mai buna penrru Ciunt&co care se fac ca nu stiu ce s-a intamplat la echipa in ultimii 4 ani. Penibil

 4. Aproape 300 de acte materiale, adica au furat de aproape 300 de ori!!!

  Iti sta mintea in loc pana unde poate merge nesimtirea unora. Inteleg ca ii punea pe jucatori sa semneze in mod repetat hartii ca sunt de acord sa li se retina din indemnizatii anumite procente pe motive fictive (donatii, etc). Ar trebui sa le dea pedepse ca la americani pe 120 de ani la cate unul. Au fost retinuti si apoi arestati pentru ca au incercat sa matraseasca hartii pe ultima suta de metri. E bine si cu spectacolul mediatic, insa ar trebui sa intereseze in primul rand recuperarea integrala a prejudiciului…Ca altfel e circ fara bani.

 5. Anonim

  Omeni de vaza ai padre

 6. In sfarsit vede si Cotoaia

  cum este sa fii terfelit in presa, ca de prea multe ori i-a terfelit pe altii si s-a catarat pe cadavre in viata publica.

  1. Anonim

   Nu-i terfeleste nimeni. Ei singuri s-au terfelit acum.

 7. Ea a fost totul ! El nu avea cuvant in fata ei !

  Extaz si agonie ! Toate manevrele si ingineriile financiare ,ai apartin doamnei. El este victima colaterala , nu avea cuvant in fata ei , un caracter fara scrupule ! Pacat de el !

  1. Lola

   Prostia si lacomia nu sunt o scuza. Fara a mentiona ca au fost o echipa de pe vremea Rodiped. Sau ati uitat ca imperiul Cota a inceput de acolo. Cele de cate sunt acuzati sunt doar ce e posibil de dovedit de economic &co. Ar fi fain insa sa se scormonesca printre ruinele de la rodipet, falimentul damco si neplata impozitelor si datoriilor catre alte companii. Plata salariatilor la negru pentru a reduce taxele de platit. Contractul cu fondurile europene de 94,000 lei si modul in care a fost folosit. Salariile pe care le-a primit in paralel cu cel de consilier pe vremea cand a fost mana dreapta a premierului Dancila. De ce una din firmele lor realizeaza profit fara a avea nici in angajat. Cate firme au defapt, pe numele lor sau a rudelor. Ce stie Stanca si nu spune? Dar Simona Trif? Cu ce bani a cumparat ziarul de la Sauca? De ce a avut monopol pe chioscurile de ziare din zalau? De ce a fost incheiat un contract de publicitate direct cu primaria fara licitatie inainte de ultimele alegeri? Si mai la subiect- de ce a fost numit Vasile Vota in postul de manager al echipei de volei, cand nimic din activitatea lui economica sau sportive nu il recomanda.

   1. Anonim

    prea multe intrebari si nici un raspuns?

   2. Anonim

    LA UNELE INTREBARI POATE RASPUNDE PRIMARUL ACTUAL …

 8. Anonim

  Si cand ma gandesc ca l-a pus si pe frati-so director la Electrica Zalau si el crede ca ii locului acoalea nici nu ma mir ca-i anarhie in firma! Totul numai smecherii cu batranul Ardelean zis Greuceanu’,

 9. Anonim

  21,29-De unde stii de manevre????!!!!Esti cumva implicat? Sau impicata? Maine poate te cauta pe tine! Fiecare are ziua ei, sau ziua lui! Cel de sus vegheaza!

  1. Anonim

   Fiecare dintre cei lacomi si care fura si cand nu mai au nevoie, aceia au „ziua lor”. Pe aia sa-i caute. In rest, de cei cinstiti si saraci, Dumnezeu are grija asa cum trebuie. Fara generalizari, nu toati sunt nfractori.

 10. Anonim

  Felicitari pentru obiectivitate! E cel mai bun articol scris pe acest subiect. Restul sunt plibe de subintelesuri. Deocamdata nu au fost condamnati, asa ca ar trebui sa asteptam finalul. Poate mai pica si unii din primarie. Ca doar n-o fi fost Cota asa desteapta sa fure, iar cei din Primarie sa dea banii pe minciuni

 11. […] Fostul președinte al clubului ACS Volei Municipal Zalău, Vasile Coța și soția sa, Daniela Coța, acționar în cadrul clubului și fostă consilieră a fostului premier PSD Viorica Dăncilă, au fost arestați vineri seară prin decizia judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sălaj, pentru 30 de zile, informează Magazin Sălăjean. […]

 12. Anonim

  Cota,roscovanul,era tot murluit cu vaselina si ulei pe salopeta cand lucra la Electrica Zakau

  Cota era tot murluit cu vaselina si ulei cand era mecanic la Electrica Zalau,nu cunostea ce dimensiuni au suruburile si piulitele si de acolo hop la conducerea voleiului Salaj,o baga-mi-as!fii !
  PS murluit sa creada sefii ca lucreaza!

  Cota

 13. Ung gel

  PSD-PARTID DE HOȚI , PANIE SERGIU ȘI-A ANGAJAT TOATE NEAMURILE în cele mai călduțe posturi, nevasta, sora…. Iar toți foștii angajați sunt pontati în slujbe călduțe la stat în timp ce ei măsoară cadastrare topo în particular. MODELUL DRAGNEA

  1. Fort Calin, din echipa lui Panie

   toti au facut asa !! Fort Calin, si-a pus nevasta sefa peste profesori ! Finut, nanasul, angajat ! neamuri si prieteni angajati ! si-a angajat prietenul ca si director la APIA, si nevasta la APDRP, un fel de APIA !!

 14. Anonim

  Domnul director Ardelean Ovidiu este cu adevarat un bun profesionist, cu calitati profesionale si umane exceptionale. Nu are nicio legătură cu ceea ce se intampla, nu mai aruncați cu venin in oameni despre a caror valoare nu stiti nimic. Suntem raspunzatori doar de acțiunile si faptele noastre.

  1. Anonim

   Haaaaa,haaaaa!

  2. Domnul director Ardelean Ovidiu ?!?

   daca este asa bunc cum il lauzi, de ce a tacut ca porcul in cucuruz? ori este complice, ori este un prost !!! Sau cred ca este amandoua ! Nu poti fi director si sa nu sti ce se intampla !! Sa raspunda si el ca si complice !!!

 15. Anonim

  Urmeaza Paine Sergiu?

 16. Anonim

  Pernes de la apia urmeaze ca prea multe rude a bagat: frate,sitie,fina,amante etc vreo 20 de persoane.

  1. acuma il pot schimba pe Pernes :)

   se vorbeste (gurile rele) ca nu era nici o femeie angajata la APIA, DADR, AFIR, etc care sa nu „treaca” pe la Pernes in „proba” 🙂 Se zicea ca le lua cu el in delegatii sau pur si simplu se „nimerau” si ele unde era plecat el ! Dupa ce si-a angajat neamurile, prietenii si „prietenele” si-a adus, in sfarsit si nevata , „prin transfer” de la ferma de porci a lui Ciunt, primarul nostru ! Ce frumos se descurca unii !!! Iin cativa ani, 3-4 ani a facut o avere cat alte familii in 10 vietii ! Si construit o vila frumoasa langa Fort Calin si Panie Sergiu, prietenii lui, si-a cumparat masini, limuzine Mercedes, de cele „eftine”, salariul lui pe 1-2 ani de zile (20 -30.000 euro masinile, binentele ca fara TVA, caci ei pot). Din ce bani? No aici iarasi „gurile rele ” povestesc multe pe la coltul caselor ! Cum a reusit Pernes sa aduna o avere de 200-300.000 euro in 3-4 ani de cand este director la APIA, p.s. Venituri au cica destule, si le si nevasta pe langa salarii, mai sunt bagati intr-o multimer de consiili de administratie, la Transurbis, la Citadin, etc. Dar grosul banilor, cica, vin din alte surse, uni ar spune ca este „mita”, Poate ca este vremea sa afle si procurorii cum reusesc unii sa se descure asa de bine !

 17. Anonim

  9:43 da de unde stii tu ca-i profesionist,sau ai scris chiar tu?

  1. pop

   trtrebuie spus un adevar..echipa a fost ajutata de multe ori de arbitraj…MULTI BANI AU FOST PLATITE FARA CHITANTE

  2. Anonim

   daca era profesionit, nu se ajungea pana aici ! dar este la fel ca toti ceilalti, de acolo, prosti, hoti si corupti ! sa raspunda penal si solidar cu toti cei implicati ! sa die amendati cu o suma echivalanta cu prejudicial creat ! sa sa nu mai aiba dreptul de a mai lucre la stat pe nici o functie timp de 5-10 ani !

 18. Anonim

  Esti cu musca pe caciula cumva ?Ti e frica de procurori?Esti suparat ca idolul tau INTAIUL PENAL DRAGNEA e la puscarie ?

 19. Anonim

  Multi spun ca dacă ar deschide fam. Cota gura s vorbesc e jale……

  1. Anonim

   Sa vorbeasca! Daca nu, sa taca si sa traga si pt altii care or fi vinovati. Asta se intampla cand vine timpul să constati ca ceea ce ai facut nu ramane fara consecinte. Mi-e mila de cei de la centrul de detentie, vor fi terorizati cu solicitari si fițe! Cu toate astea, pana cand o sentinta ramane definitiva, sunt prezumati ca nevinovati. Sa vedem ce va urma.

  2. Anonim

   daca Cota ar vorbi (Denisa- Daca pozele-ar vorbi) !!! ar fi numai joc si voie buna ! dar sistemul e prea bine pus la punct si greu se mai intampla asemenea minuni !

 20. Anonim

  Nu mai faceti acuzatii si nu mai radeti! Stie oare cineva ca d-nei i s a facut rau la aflarea vestii si ca a fost dusa cu salvarea la spital??? Este bolnava si starea ei se agraveaza. Ce usor aruncam cu noroi! Sa ne rugam sa nu i se intample ceva.mai rau de atat pt ca altfel toti vor fi raspunzatori!!!!

  1. Anonim

   Bine ca nu i-a fost rău cand a delapidat.

  2. Anonim

   si la ministresa pintea i-o fost rau, da nu cand o luat banii!

   1. Anonim

    sa nu uit! asta ii o *tactica* folosita in special de rromi! am asistat la ase ceva, ii amuzant sa vezi on doctor cum sta *ca vitalu* si nu pricepa de ce rromul nu misca cand nu are nici pa suparare!

 21. Anonim

  În motivarea instanţei cu privire la decizia de arestare preventivă faţă de inculpata C.D.G, se reţine că judecătorul a apreciat că probele administrative în cauză, în mod rezonabil pot crea unui observator obiectiv suspiciunea că inculpata C.D.G alături de alt inculpat au comis infracţiunile de obţinere ilegală de fonduri în formă continuată şi delapidare în formă continuată.
  Din argumentele expuse s-a apreciat că:
  • inculpaţii au produs şi au distrus sau ascuns probe pentru a crea aparenţă de legalitate şi a împiedica aflarea adevărului în cauză;
  • la acest moment, lăsarea în libertate a inculpaţilor prezintă pericol pentru ordinea publică, pericolul social generat de gravitatea faptelor şi rezonanţa socială.
  Pe cale de consecinţă, s-a constatat existenţa stării de pericol social reprezentată de lăsarea inculpaţilor în libertate şi a riscului ca aceştia să aducă atingere bunei desfăşurări a procesului penal, precum şi îndeplinirea condiţiilor necesităţii măsurii arestării preventive precum şi a proporţionalităţii acesteia cu gravitatea acuzaţiei aduse inculpaţilor.
  sursa realitatea plus

Leave a Comment