Vasile Jula, antrenor Unirea Mirşid: „Mă bucur că am readus fotbalul din Sălaj la un alt nivel”

Unirea Mirşid a câştigat pentru a treia oară campionatul Ligii a IV-a de fotbal, iar „al treilea baraj a fost cu noroc”, după cum a afirmat primarul Mirşidului, Călin Bereschi.

Vasile Jula este antrenorul cu care formaţia sălăjeană a reuşit în premieră promovarea în al treilea eşalon fotbalistic al ţării, fiind o premieră şi pentru fostul internaţional care şi-a început activitatea de antrenor pe banca celor de la FC Zalău, echipă desfiinţată în urmă cu doi ani.

Jula a preluat Mirşidul în luna februarie a acestui an, obiectivul fiind cât se poate de clar: câştigarea Ligii a IV-a şi promovarea în Liga a III-a, mai ales că existau deja promisiuni din partea autorităţilor locale din municipiu că echipa se va muta la Zalău şi va primi susţinere din partea Primăriei.

„Mă bucur că am readus fotbalul sălăjean la un alt nivel. Asistenţa foarte mare de la meciul retur arată faptul că sălăjenilor le este dor de Liga a III-a. Determinarea şi atitudinea pe care au avut-o jucătorii noştri cred că a făcut diferenţa în cele două partide. Am văzut un potenţial foarte mare din partea jucătorilor mei”, a declarat Jula.

Autorităţile locale din Mirşid vor avea o întâlnire cu reprezentanţii Primăriei Zalău în perioada următoare pentru a stabili procedurile privind schimbarea denumirii echipei şi modalitatea prin care echipa să primească susţinere financiară de la bugetul local.

„Sper ca toate aceste lucruri să se rezolve într-un timp cât mai scurt, fiindcă problema se pune altfel de acum înainte. Va trebui să începem pregătirile pentru noul sezon, iar până atunci trebuie să vedem pe ce jucători ne putem baza şi ce îmbunătăţire trebuie să facem. Mi-aş dori să rămână majoritatea jucătorilor, dar unii nu pot renunţa la locul de muncă, iar alţii au afaceri personale”, a mai afirmat fostul internaţional.

Luceafărul Bălan este ultima echipă sălăjeană care a promovat în Liga a III-a de fotbal, în vara anului 2015, cu Marius Paşca pe banca tehnică, însă a fost nevoită să se retragă din competiţie înaintea începerii returului din cauza problemelor financiare.

One Thought to “Vasile Jula, antrenor Unirea Mirşid: „Mă bucur că am readus fotbalul din Sălaj la un alt nivel””

  1. Alin

    Dă-te mă plm, la ce nivel ? Kko de echipa. Fotbalul Salajan e la cel mai de jos nivel din istoria lui. Va frecati pe burta d @m plea, sunteti zero !

Leave a Comment