Valeria Motogna, succesoarea Elenei Tadici la CSS Zalău

După 35 de ani în care a ocupat postul de profesor-antrenor la Clubul Sportiv Şcolar Zalău, Elena Tadici a decis să pună punct acestei meserii. O persoană devotată şi, în acelaşi timp, ambiţioasă, soţia profesorului Gheorghe Tadici a devenit cadru didactic la CSS Zalău la data de 1 septembrie 1980, ocupându-se în cei 35 de ani de pregătirea grupelor de handbal-junioare din cadrul clubului. Rezultatele nu au întârziat să apară, iar printre cele mai notabile performanţe se numără titlul naţional câştigat în 2002 cu echipa de junioare I, medalia de argint câştigată în 1987 tot cu grupa de junioare I, medalia de arbint câştigată tot în 1987, dar cu junioarele II şi cele două medalii de bronz câştigate în 2001 cu junioarele III, respectiv în 2003 cu echipa de junioare I.
De la grupele de junioare pregătite de Elena Tadici au fost promovate la loturile naţionale o serie de jucătoare care au devenit consacrate peste ani şi la nivel de senioare, printre ele numărându-se Raluca Ivan, Ramona Farcău, Talida Tolnai şi Daniela Crap.
Tot o jucătoare consacrată va fi şi succesoarea profesoarei Elena Tadici. Valeria Motogna, port-drapelul României la Jocurile Olimpice din 2008, de la Beijing, poate deveni în această vară profesor titular la CSS Zalău, având ca specializare handbal. De altfel, fosta internaţioanală a fost singura care a susţinut proba practică pentru acest post, proba scrisă urmând să aibă loc luna viitoare.
„Valeria Motogna a fost o jucătoare emblematică pentru întreg handbalul românesc, nu doar pentru echipa din Zalău şi este normal să i se ofere această şansă. După Gabriela Muntean şi Alina Cozac, a venit rândul Valeriei Motogna să „îmbărţişeze” meseria” de dascăl şi antrenor”, a declarat profesorul Gheorghe Tadici.
Fosta handbalistă a echipei zălăuane participă în aceste zile la un curs de iniţiere şi perfecţionare în handbal, desfăşurat la Bucureşti şi susţinut de doi antrenori străini, un danez şi un maghiar.
Valeria Motogna a practicat handbalul la nivel de performanţă timp de 23 de ani, devenind de opt ori campioană a României cu Silcotub Zalău şi Oltchim Râmnicu Vâlcea. cu echipa din Zalău, Motogna a câştigat şi City Cup în 1996, iar cu Oltchim, Cupa Cupelor în 2007. Tot cu formaţia din Zăvoi, Motogna a jucat finala Ligii Campionilor în 2010. Handbalista zălăuană a devenit şi campioană europeană cu naţionala de tineret a României în 1998, iar un an mai târziu, campioană mondială.

Alte articole

4 Thoughts to “Valeria Motogna, succesoarea Elenei Tadici la CSS Zalău”

 1. dana

  Aveţi potenţialul necesar pentru a face ceva special, chiar extraordinar, cu viaţa voastră – ceva ce nimeni altcineva nu poate să facă. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:stanciu.dana1965@yahoo.com

 2. Ana

  Felicitari dnei profesoare! Sanatate si multi,multi ani fericiti !

 3. fan

  Pensie usoara ,pana la adanci batranete ! Sanatate,bucurii,impliniri mereu!!!

 4. florin

  success tinerei profesoare

Leave a Comment