Valentina Bardac, încă doi ani la HC Zalău

Printre jucătoarele aflate, în acest an, la final de contract cu Handbal Club Zalău s-a numărat şi centrul Valentina Bardac, o handbalistă pe care Gheorghe Tadici a transferat-o în urmă cu trei ani de la CSM Cetate Deva. Seriozitatea şi ambiţia de care a dat dovadă handbalista originară din Sebeş l-au determinat pe antrenorul Tadici să-i prelungească acesteia contractul cu formaţia pe care o conduce.
„Valentina Bardac şi-a prelungit contractul cu clubul nostru pentru o perioadă de doi ani. Este o fată serioasă, care joacă cu multă ambiţie, iar caracterul pe care-l are a fost unul dintre principalii factori care m-au determinat să-i propun prelungirea contractului. Alături de Claudia Constantinescu, Bardac este şi căpitan de echipă, iar cele două îşi fac bine treaba şi din acest punct de vedere”, a declarat Tadici.
De altfel, tot în urmă cu trei ani a fost transferată la HC Zalău şi interul Claudia Constantinescu, jucătoare pe care Tadici a contat destul de puţin în ultimele etape, după ce handbalista s-a accidentat la braţul de aruncare în timpul unui antrenament.
La final de contract se află şi interul Diana Puiu, însă şansele ca aceasta să continue la formaţia de la poalele Meseşului sunt extrem de reduse.
„Atât în cazul ei, cât şi în cazul altor jucătoare, vom lua o decizie după terminarea meciurilor din Cupa României. Randamentul lui Puiu m-a nemulţumit şi nu cred că îi vom prelungi contractul. Luăm în calcul şi varianta de a renunţa la anumite jucătoare aflate sub contract, a căror evoluţie a lăsat de dorit”, a mai precizat Gheorghe Tadici.

„Ştiam că echipa nu va mai rezista în repriza a doua în faţa Braşovului”

HC Zalău a pierdut cu scorul de 21 – 29 ultimul meci din actualul sezon al Ligii Naţionale, în care a întâlnit pe teren propriu ASC Corona Braşov, formaţie ce a câştigat medaliile de bronz în urma succesului de la Zalău. Zălăuancele conduceau cu 17 – 16 la finalul primei reprize.
„Chiar dacă am făcut meci egal în tur, la Braşov, victoria lor de astăzi (sâmbătă, n.r.) este oarecum logică. Am făcut egal în tur, pentru că am jucat mai bine decât am făcut-o astăzi în prima repriză. Mă aşteptam ca echipa să cadă în preriza a doua. Oricum, să nu uităm că în echipa Coronei sunt o serie de jucătoare convocate în ultimii ani la echipa naţională. Nu poţi să compari valoarea lui Zamfir cu cea a interilor stânga de la Zalău, nu poţi să compari valoarea extremelor de la ei cu valoarea extremelor noastre, la fel şi pe postul de portari. Atâta timp cât îşi permit să o ţină pe bancă pe Ţăcălie, înseamnă că au jucătoare valoroase. Le-am dat posibilitatea să joace tuturor jucătoarelor, dar m-au dezamăgit. Când sunt ţinute pe bancă, plâng pentru că nu joacă, iar când joacă, o mai mai mult pentru adversar”, a declarat Tadici la finalul jocului.
De cealaltă parte, antrenorul Coronei, Bogdan Burcea, a precizat să Braşovul a câştigat maximum din ceea ce putea obţine în acest sezon.
„Corona Braşov a obţinut maximum din ce putea câştiga în acest sezon. Era greu să ne luptăm cu CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare. am avut momente bune, dar şi momente nefaste. Ne bucurăm că am câştigat medaliile de bronz. Felicit şi echipa Zalăului, pentru că suntem două formaţii care avem în componenţă doar handbaliste din România. Suntem două echipe cu istorie şi care sunt respectate”, a declarat tehnicianul Coronei.

Leave a Comment