UPDATE: Un fost voleibalist al echipei Elcond Dinamo Zalău a murit într-un accident de elicopter

Sorin Ţerbea a evoluat la Elcond Dinamo Zalău în perioada anilor 1983 – 1985, timp în care s-a căsătorit cu Cristina Pora, fiica fostului şef al Poliţiei pe judeţul Sălaj

Sorin Ţerbea, controversatul om de afaceri din judeţul Mureş, a murit luni seara, în urma unui accident de elicopter produs în localitatea Tăureni. Alături de Ţerbea, la bordul elicopterului se aflau o familie din Germania, prieteni apropiaţi ai afaceristului şi o femeie din Târgu Mureş, singura supravieţuitoare a accidentului.
Sorin Ţerbea a practicat voleiul ca sport de performanţă, evoluând şi la Elcond Zalău, între anii 1983 – 1985, la acea vreme fiind coleg, printre alţii, cu Mircea Tutovan, Aurel Vlaicu, Mircea Abraham şi Vasile Ştreang. În perioada cât a jucat la Zalău, Ţerbea s-a căsătorit cu Cristina Pora, fiica fostului şef al Poliţiei Judeţului  Sălaj
Căpitan de echipă în acea perioadă, Mircea Tutovan, spune că Ţerbea „era nu jucător foarte ambiţios. Nu era foarte tehnic, dar avea acea „răutate” pe care trebuie să o aibă un sportiv. Dimineaţă am aflat vestea şi, sincer, m-a dat un pic peste cap, fiindcă aveam o relaţie bună cu el şi ţineam legătura telefonic”, ne-a povestit Tutovan, care a recunoscut că lui Ţerbea îi plăceau afacerile încă de pe vremea când practica volei.
Antrenorul echipei CS Volei Municipal Zalău, Aurel Vlaicu, îşi aminteşte că la acea vreme echipele erau obligate să aibă în teren şi un junior, iar tehnicianul zălăuan era considerat al doilea junior, ca vârstă, după Ţerbea. „După ce a plecat de la echipă, am devenit eu primul junior. Era un jucător puternic, care îşi ajuta mult colegii în teren. Este o pierdere mare pentru familie, dar, din păcate, viaţa ne rezervă şi astfel de momente”, spune Vlaicu.
„Am fost şocat la aflarea veştii, fiindcă il cunoşteam bine. Eu eram puştan pe vremea când Ţerbea juca la Elcond Dinamo Zalău, dar ţin minte că a fost un jucător foarte ambiţios, pe care te puteai baza în teren”, ne-a declarat Mircea Abraham, antrenorul echipei CS Phoenix Şimleu Silvaniei.
Ţerbea a decis în 2008 finanţeze echipa de volei, Club Sportiv Municipal Târgu Mureş, dar a renunţat după rezultatele modeste din campionat şi a finanţat echipa de futsal, City’usTârgu Mureş, multiplă campioană a României. Omul de efaceri era şi membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.
În urmă cu doi ani, Sorin Ţerbea a fost implicat într-un dosar de corupţie din arbitraj, alături de Vasile Avram, şeful arbitrilor din România la acea vreme.
Elicopterul care s-a prăbuşit luni seara era de tiop Eurocopter, monomotor, de tip C130, proprietate privată a fostului om de afaceri.

One Thought to “UPDATE: Un fost voleibalist al echipei Elcond Dinamo Zalău a murit într-un accident de elicopter”

  1. zamfir gheorghe

    Dumnezeu sa-l odihneasca…

Leave a Comment