Un culturist şi o pugilistă, cei mai buni sportivi ai anului 2020 în Sălaj

 

Chiar dacă nu a putut organiza festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi din Sălaj din cauza pandemiei de coronavirus, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Sălaj a întocmit două clasamente, pentru sporturile olimpice şi pentru sporturile neolimpice.

De menţionat faptul că au fost cluburi a căror sportivi nu au participat la competiţii naţionale sau internaţionale în acest an din cauza situaţiei create la nivel mondiale, astfel că nici nu au putut fi incluşi în cele două topuri.

Cel mai bun sportiv în clasamentul „olimpicilor” a fost desemnată o pugilistă de la CSM Zalău, Margareta Hidigan, sportivă ce a participat la Campionatul European din Bulgaria, campioană naţională la junioare şi medaliată cu bronz la Cupa României. Pe poziţia secundă se află Casiana Tişea, o luptătoare de la CSS Zalău, de pugilistul Răzvan Cristea şi de Diana tănăsescu, o altă pugilistă de la CSM Zalău.

Din clasamentul sporturilor neolimpice mai fac parte: Patrick Bolduţ (tenis, ACS Sergiu Carp Tenis Club Zalău), Oana Flonta (tenis, CSM Zalău), Cezara But (tenis, ACS Sergiu Carp Tenis), Ioana Lung (tenis, Palatul Copiilor), Ivan Kostic (volei, SCM Zalău), Leonardo Dal Bosco (volei, SCM Zalău), Raluca Kelemen (handbal, HC Zalău), Alexandra Dindiligan (handbal, HC Zalău), Raul Stanciu (fotbal, SCM Zalău), Florin Pop (fotbal, SCM Zalău) şi Paul Sorin Cosma (fotbal, Sportul Şimleu Silvaniei).

Raul Elias Rad, culturist al clubului CS Alfa Zalău, a fost desemnat sportivul anului 2020 la sporturile neolimpice, elevul lui Liviu Unguruşan având un an de excepţie. Zălăuanul a devenit în acest an campion mondial cu echipa României, vicecampion naţional şi campion balcanic. Acesta este urmat în clasament de patru karateka, toţi de la Terra Kid Zalău: Ana Popescu, Iulia Cliţan, Cristian Duţă şi Ileana Benescu.

„Din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus pe aproape tot parcursul anului 2020, anumite cluburi sportive sălăjene de karate şi culturism, cum ar fi CS Seiko Zalău, CS Dani San Zalău, CS Omega Şimleu Silvaniei, CS Vidalis Zalău sau CS Gold Gym Şimleu Silvaniei nu au putut participa la Campionate Naţionale, Europene sau Mondiale şi, în consecinţă nu au avut posibilitatea de a obţine rezultate sportive notabile. Prin urmare, cluburile respective nu au reuşit să propună sportivi în clasamentul sporturilor neolimpice”, a declarat Adrian Fărcaş, directorul DJST Sălaj.

 

Leave a Comment