Ultima campioană a Sălajului a promovat în Liga a III-a în 2010

FC Zalău a fost echipa care a promovat în Liga a III-a în vara anului 2008, după ce a învins cu scorul de 1 – 0 reprezentanta judeţului Maramureş, Spicul Mocira. Înainte să promoveze, zălăuani au pierdur două jocuri de baraj, în 2006, 0 – 1 cu Universitatea 1919 Cluj şi în 2007, 2 – 3 cu FC Bihorul II Oradea.
În 2009 a venit rândul celor de la Silvania II Şimleu Silvaniei să reprezinte judeţul la baraj, pierzând cu scorul de 1 – 2 jocul desfăşurat la Marghita. Un an mai târziu, cu toate că a întâlnit unul dintre cei mai dificili adversari posibili, Benfica Ileanda avea să învingă cu scorul de 5 – 4, la loviturile de departajare reprezentanta Bihorului, Bioland Paleu. Din păcate, echipa din Ileanda nu a putut dispune de un buget care să-i permită să evolueze în al treilea eşalon, astfel că nu s-a înscris în campionat.
Campioana Sălajului în 2011 a devenit Meseşul Treznea, umilită în meciul de baraj de către Olimpia Satu Mare, în faţa căreia a cedat cu 0 – 6.
Flacăra Halmăşd, Rapid Jibou şi Sportul Şimleu au fost campioanele următoarelor trei ediţii. Prima a cedat cu 1 – 2 în faţa celor de la Plimob Sighetu Marmaţiei, Jiboul a pierdut cu 0 – 4 barajul cu Metalurgistul Cugir, iar Sportul Şimleu a fost învinsă cu 3 – 5 de SC Sânmartin.

Leave a Comment