Tricourile celor mai importante echipe de fotbal din România, licitate la „Memorialul Radu Gog”

„Memorialul Radu Gog” va avea loc şi la începutul anului viitor, urmând a fi organizată cea de-a XII-a ediţie a acestui eveniment desfăşurat în memoria fostului arbitru sălăjean. La fel ca anul trecut, şi în acest an a fost organizată o conferinţă de presă la care au fost prezenţi Ioan Onicaş – observator în Liga I, Doru Matei – observator în Liga a III-a şi arbitrul Gabriel Almaş.
„Memorialul Radu Gog a devenit de-a lungul anilor una dintre cele mai cunoscute competiţii organizate în judeţul Sălaj. La prima ediţie au participat patru echipe, iar în acest an a fost un număr record de participante, 18 echipe. Dacă la început a fost vorba despre o simplă întâlnire prin care am încercat să-l comemorăm pe fostul nostru coleg, evenimentul are astăzi o importanţă mult mai mare. În cadrul acestei competiţii este organizată o tombolă, unde anul trecut, premiul întâi a fost un tricou al fotbalistului Lucian Sânmărtean, iar anul acesta va fi un tricou al echipei naţionale de la meciul România – Italia, cu autografele tuturor jucătorilor. De asemenea, vom organiza şi în acest an acea licitaţie de tricouri, urmând ca toţi banii strânşi să fie donaţi familiei regretatului Radu Gog”, a declarat Ioan Onicaş.
Doru Matei a prezentat regulamentul ediţiei din acest an, unde vor avea drept de joc fotbalişti din Ligile a IV şi a V-a, iar pe lângă aceştia, fiecare echipă va avea posibilitatea să înscrie pe tabelul de joc şi doi fotbalişti ce activează sau care au evoluat în ultimele şase luni la o formaţie din primele trei eşaloane ale fotbalului românesc.
Competiţia va fi organizată şi în acest an la două categorii: open şi old-boys.
Anul trecut, la categoria old-boys s-au înscris şi foştii componenţi ai echipei Minerul Sărmăşag, care s-au reîntâlnit după zece ani, iar la ediţia din acest an şi-au anunţat prezenţa şi foştii componenţi ai echipei Armătura Zalău din perioada 2003 – 2005.
La licitaţie au fost scoase deja tricouri de la cele mai importante cluburi din România, care au fost prezentante şi în cadrul conferinţei de presă. Participanţii la licitaţie au de ales între tricoul internaţionalului Răzvan Raţ, al stelistului Adrian Popa, al dinamovistului Andrei Marc şi un tricou al echipei naţionale de minifotbal. Până la desfăşurarea competiţiei, organizatorii au promis că vor fi scoase la licitaţie şi tricourile celor doi sălăjeni din Liga I: Gabriel Vaşvari (FC Botoşani) şi Bogdan Unguruşan (Pandurii Târgu Jiu).
Ediţia din acest an a „Memorialului Radu Gog” este programată în perioada 9 – 10 ianuarie 2016, în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău.

Leave a Comment