Tricolorii speră să rămân în cărți pentru calificarea la CM 22 după penultima acțiune din actuala campanie

România urmează să dispute două meciuri importante în preliminariile CM 2022 din Qatar: vineri, în deplasare, în Germania și 3 zile mai târziu acasă, contra Armeniei.

Deși majoritatea tricolorilor s-au arătat extrem de încrezători în șansele de a obține puncte în meciul cu Germania, șeful Comisiei Tehnice, Mihai Stoichiță, a lăsat să se înțeleagă faptul că, Rădoi i-ar putea menaja pe cei mai în formă titulari în partida de la Hamburg, în vederea obținerii unei victorii în cel de-al doilea meci. În condițiile în care casele de pariuri estimează că nemții au peste 87% șanse de a lua toate cele 3 puncte puse în joc în partida de vineri seară, cotele acestora fiind între 1.09 și 1.13 conform Cote-Pariuri.ro, ideea lui Stoichiță, de a canaliza forțele pe disputa cu contracandidata pentru locul secund în grupa J pare una cât se poate de pertinentă.

Același lucru îl susține și Viorel Moldovan, ultimul marcator al tricolorilor contra Germaniei: „Din punctul meu de vedere, va fi un bonus dacă vom obținute un rezultat pozitiv, pentru că bătălia noi o dăm cu Armenia și Macedonia. Până la urmă, important este să câștigăm jocul cu Armenia. Cred că vom câștiga. Dacă vor reuși un rezultat pozitiv împotriva Germaniei, cu atât mai bine. Ar fi un bonus pe care trebuie să-l apreciem, care ne va ajuta fără îndoială în configurarea clasamentului. Important este să câștigăm meciurile cu adversarele noastre directe pentru ocuparea locului 2,” a declarat Viorel Moldovan, pentru Fanatik.

Clasament Preliminarii CM 22 Europa, grupa J

  1. Germania – 15 puncte, golaveraj +15
  2. Armenia – 11 puncte, golaveraj -2
  3. România – 10 puncte, golaveraj +3
  4. Macedonia de Nord – 9 puncte, golaveraj +5
  5. Islanda – 4 puncte, golaveraj -8
  6. Liechtenstein – 1 punct, golaveraj -13

Meciuri rămase de disputat pentru selecționata noastră

  1. Germania – România, 8 Octombrie
  2. România – Armenia, 11 Octombrie
  3. România – Islanda, 11 Noiembrie
  4. Liechtenstein – România, 14 Noiembrie

Meciuri rămase de disputat pentru Armenia

  1. Islanda – Armenia, 8 Octombrie
  2. România – Armenia, 11 Octombrie
  3. Armenia – Macedonia de Nord, 11 Noiembrie
  4. Armenia – Germania, 14 Noiembrie

Deși Armenia are un punct avans în momentul de față, programul tricolorilor este unul mai ușor, având în vede că elevii lui Mirel Rădoi au cele 3 puncte aproape asigurate în ultima partidă, din Liechtenstein. Casele de pariuri oferă, în momentul de față, o cotă de doar 1.80 ca România să încheie grupa J pe locul secund, în timp ce Armenia are o cotă de 7.00.

În mod oarecum surprinzător, principala contracandidată la locul secund, conform bookmakerilor, este Macedonia de Nord, formație care a reușit să învingă Germania la Duisburg în runda a 3-a a preliminariilor.

Meciuri rămase de disputat pentru Macedonia de Nord

  1. Liechtenstein – Macedonia de Nord, 8 Octombrie
  2. Macedonia de Nord – Germania, 11 Octombrie
  3. Armenia – Macedonia de Nord, 11 Noiembrie
  4. Macedonia de Nord – Islanda, 14 Noiembrie

Este destul de probabil ca reprezentativa Macedoniei de Nord să depășească România în clasament după următoarea etapă, însă următoarele două partide ale elevilor lui Blagoja Milevski vor fi extrem de dificile.

Lotul României pentru disputele cu Germania și Armenia din preliminariile Campionatului Mondial din 2022

Portari: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 9/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0);

Fundași: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 19/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 6/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 66/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 12/2), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 18/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 2/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 8/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 26/1);

Mijlocași: Alexandru Albu (FC Rapid 1923, 0/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 17/2), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 20/1), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 33/2), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 48/6), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 3/1), Alexandru Mitriță (PAOK/Grecia, 14/2), Olimpiu Moruțan (Galatasaray/Turcia, 0/0), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 50/11);

Atacanți: Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 9/1), Claudiu Keșeru (FCSB, 44/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 23/8).

Meciul dintre Germania și România, contând pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2022, se va desfășura vineri, de la 21:45, pe stadionul Volksparkstadion din Hamburg.

One Thought to “Tricolorii speră să rămân în cărți pentru calificarea la CM 22 după penultima acțiune din actuala campanie”

  1. Name

    Da’ un 5-0 de la germani nu vă aranjează? Cum să fie „în cărți”, că fotbaliatorii românești citește dăcît tatuajele.

Leave a Comment