„Tricolorele” lui Tadici, în optimile Campionatului Mondial

Cu patru victorii şi o singură înfrângere în faza grupelor, naţionala feminină de handbal a României a reuşit să termine pe locul doi în Grupa D, cu 8 puncte şi să se califice în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Serbia.

După două victorii categorice în faţa Tunisiei (27 – 17) şi Australiei (32 – 13), care au însemnat doar încălzirea pentru ceea ce avea să urmeze, România a avut un exament mult mai dificil, în faţa reprezentativei Germaniei. Un meci pe care handbalistele noastre l-au pierdut la o diferenţă de trei goluri, 23 – 26, după ce au ratat nu mai puţin de şapte aruncări de la şapte metri.
Tadici a ştiut, însă, să-şi remonteze jucătoarele pentru duelul cu Ungaria, cel mai greu din faza grupelor, iar „tricolorele” au obţinut joi seara un succes neaşteptat în faţa reprezentativei ţării vecine. România a avut un început ezitant de meci, iar unguroaicele au condus cu 4 – 1, moment în care Tadici a solicitat întreruperea jocului. A fost „gura de oxigen” de care fetele aveau nevoie. Selecţionerul a reuşit să le mobilizeze, apărarea a început să dea roade, iar pe atac, Neagu şi-a început recitalul, demonstrând că rămâne o forţă în naţionala ţării noastre. România a egalat la cinci, dar avantajul de la pauză avea să fie tot în favoarea Ungariei, care a condus cu 10 – 8. Prima parte a reprizei secunde a fost la fel de disputată, iar în ultimul sfert de oră, România a „explodat”. Tadici a încercat diferite soluţii pe atac, uneori chiar a avut curajul să rişte, dar tactica a fost una perfectă, care a dat roade exact când era cel mai necesar. La 16 – 16, a trimis-o în teren pe Laura Chiper, debutantă la un turneu final, pentru a executa o aruncare de la şapte metri, dar jucătoarea de la Corona Braşov nu s-a emoţionat şi a transformat cu sete. Handbalista a reuşit chiar şi un gol din acţiune, în minutul 56, când a marcat pentru 19 – 16. Fanii maghiari, prezenţi în număr foarte mare la acest meci, au fost reduşi la tăcere pe final, iar România a obţinut o victorie fantastică, 21 – 17 în faţa Ungariei.
Ultimul test din grupă a avut loc vineri seara, în faţa Cehiei, partidă în care jucătoarele lui Tadici au evoluat destul de relaxate. Cehoiacele au condus cu 3 – 1 în minutul nouă, dar a fost un simplu „foc de paie”, deoarece „tricolorele” au început să apese tot mai mult pe acceleraţie, intrând cu şapte goluri avans la vestiare, 14 – 7. Cea mai mare diferenţă de scor s-a înregistrat în minutul 35, 19 – 7, iar în final, România s-a impus cu 29 – 23.
Convocate de Tadici pentru turneul final din Serbia, căpitanul Zalăului, Georgiana Ciuciulete şi interul Crina Pintea s-au numărat printre piesele de bază în meciurile din faua grupelor.
Calificată în optimile de finală de pe poziţia secundă, România va întâlni duminică, de la 21:15 (ora României), reprezentativa Poloniei, ocupanta locului doi din Grupa C.
Celelalte şapte dueluri din optimi: Germania – Angola, Danemarca – Muntenegru, Franţa – Japonia, Ungaria – Spania, Brazilia – Olanda, Norvegia – Cehia şi Coreea de Sud – Serbia.

One Thought to “„Tricolorele” lui Tadici, în optimile Campionatului Mondial”

  1. Lianu

    Bravo dle Tadici !Bravo Ciuciulete-Pintea. E o onoare pt salajeni sa fie reprezentati la acest nivel mondial de concetateni ai lor. Poate realizeaza si politicieni locali.altii inafara de Marc care are o contributie evidenta ca presedinte la HC Zalau. Felicitari si suuces in continuare.Suntem mandri de voi !

Leave a Comment